Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako Rusko využíva kryptomeny na obchodovanie s Čínou

Ruská vláda vybrala skupinu firiem, vrátane výrobcov elektroniky a finančných inštitúcií, ktoré dostali povolenie používať kryptomeny na realizáciu platieb za čínsky dovoz. Tento krok je súčasťou pilotného právneho rámca vytvoreného ruskou centrálnou bankou a ministerstvom financií v snahe riešiť problémy s medzinárodnými platbami, ktorým čelia ruské spoločnosti v dôsledku sankcií, najmä pri obchodovaní s Čínou. […]
Menej ako 1 min. min.

Ruská vláda vybrala skupinu firiem, vrátane výrobcov elektroniky a finančných inštitúcií, ktoré dostali povolenie používať kryptomeny na realizáciu platieb za čínsky dovoz. Tento krok je súčasťou pilotného právneho rámca vytvoreného ruskou centrálnou bankou a ministerstvom financií v snahe riešiť problémy s medzinárodnými platbami, ktorým čelia ruské spoločnosti v dôsledku sankcií, najmä pri obchodovaní s Čínou.

Skupina firiem a ciele programu

Do programu boli zaradené firmy zaoberajúce sa výrobkami s dvojakým použitím, ktoré môžu mať komerčné aj vojenské využitie, a ktoré majú významné transakčné objemy. Používanie kryptomien umožní týmto spoločnostiam efektívnejšie obchádzať tradičné finančné obmedzenia, ktoré vznikli v dôsledku sankcií zo strany západných krajín. Program je starostlivo regulovaný a pod dohľadom ruskej centrálnej banky, ktorá spolupracuje s finančnými inštitúciami na konverzii kryptomien na fiat meny.

Prísna selekcia a právne nejasnosti

Výber spoločností na účasť v experimente bol selektívny, pričom podľa Michaila Uspenského zo Štátnej dumy neboli stredné podniky zahrnuté. Zákony v Rusku síce nezakazujú použitie kryptomien na medzinárodné obchody mimo experimentálneho rámca, avšak právne nejasnosti stále pretrvávajú. Napriek tomu, že ruské firmy môžu použiť digitálne meny, je dôležité, aby to robili v súlade s miestnymi a medzinárodnými predpismi, čo môže byť v praxi komplikované.

Transparentnosť blockchainu a obavy zo sankcií

Jurij Brisov, partner poradenskej spoločnosti Digital & Analogue Partners, upozornil na riziká spojené s použitím kryptomien na obchádzanie sankcií. Keďže všetky transakcie na blockchainových sieťach sú verejne dostupné a overiteľné, pokusy o obídenie sankcií môžu byť ľahko vystopované, čo by mohlo viesť k závažným dôsledkom, vrátane možnosti ukončenia takýchto obchodných operácií.

Potenciálne riziká a varovania

Ruské úrady varujú, že experimentálne používanie kryptomien by malo byť obmedzené na krajiny, ktoré neuvalili sankcie na Rusko, aby sa minimalizovalo riziko jeho zneužitia. Zneužitie programu alebo pokusy o obídenie sankcií by mohli spôsobiť neúspech tejto iniciatívy a ohroziť ruské obchodné vzťahy, čo predstavuje zásadné riziko pre budúcnosť celého projektu.

V konečnom dôsledku je tento experimentálny program pre Rusko významným krokom v snahe obísť sankcie a zabezpečiť plynulosť obchodných operácií, no zároveň zostáva otázkou, ako efektívne dokáže byť realizovaný bez vyvolania nežiaducich dôsledkov spojených s kontrolou blockchainových transakcií.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Ako Rusko využíva kryptomeny na obchodovanie s Čínou je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie