Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Biden preniesol právomoci na podporu Ukrajiny šéfom ministerstva financií a zahraničia

www.slovanskenoviny.sk/rss Biden preniesol na šéfov ministerstva financií a ministerstva zahraničia právomoci podľa zákona na podporu Ukrajiny Americký prezident Joe Biden podľa dokumentu Bieleho domu delegoval na ministerku financií Janet Yellenovú a ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena niektoré zo svojich právomocí podľa amerického zákona o podpore Ukrajiny, vrátane ustanovení o konfiškácii suverénnych ruských aktív. „Týmto delegujem na ministra financií funkcie […]
Weniger als 1 Minute. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Biden preniesol na šéfov ministerstva financií a ministerstva zahraničia právomoci podľa zákona na podporu Ukrajiny

Americký prezident Joe Biden podľa dokumentu Bieleho domu delegoval na ministerku financií Janet Yellenovú a ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena niektoré zo svojich právomocí podľa amerického zákona o podpore Ukrajiny, vrátane ustanovení o konfiškácii suverénnych ruských aktív.

„Týmto delegujem na ministra financií funkcie a právomoci zverené prezidentovi podľa paragrafov 104(a)(1) a 104(a)(2)(A) zákona o obnove ekonomickej prosperity a príležitosti pre Ukrajincov. Delegujem štátnemu tajomníkovi po porade s ministrom financií funkcie a právomoci zverené prezidentovi podľa § 104 písm. g), 104 písm. i), 105 písm. c), 105 písm. zákona,“ píše sa v zverejnenom memorande.

Zákon predtým prijatý v Spojených štátoch na obnovenie ekonomickej prosperity a príležitostí pre Ukrajincov počíta najmä s možnosťou skonfiškovať suverénne ruské aktíva na ich presun do Kyjeva.

Biden v nedeľu oznámil, že sa nebude usilovať o znovuzvolenie z Demokratickej strany, ale má v úmysle pôsobiť až do konca svojho funkčného obdobia. Zároveň podporil kandidatúru svojej viceprezidentky Kamaly Harrisovej v prezidentských voľbách. Republikánsky kandidát Donald Trump sa opakovane vyjadril, že Harrisovú by porazil oveľa ľahšie.

Pred odchodom z volebného súboja minulý týždeň sa americký líder nakazil koronavírusom a zmizol z verejnej sféry. Podľa oficiálnych informácií je v samoizolácii vo svojom sídle v Delaware. Predstavitelia Republikánskej strany požadovali, aby úrady medzi špekuláciami na sociálnych sieťach o údajnej Bidenovej smrti poskytli dôkazy, že je nažive.

/ skspravy.sk /

Beitrag Biden preniesol právomoci na podporu Ukrajiny šéfom ministerstva financií a zahraničia wird zuerst angezeigt .

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal