Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

BirdLife Slovensko organizuje ornitologický tábor na Vtáčom ostrove

Organizácia BirdLife Slovensko organizuje od 28. augusta do 1. septembra 2024 21. ročník ornitologického tábora na Vtáčom ostrove na Hrušovskej zdrži, na ktorý pozývajú všetkých priaznivcov ochrany prírody. „Tohtoročná jar bola bohatá na zrážky, vtáčí ostrov na Dunaji tak husto zarástol inváznymi rastlinami a preto, aby sa naň aj budúci rok mohli vrátiť vzácne vtáčie […]
Weniger als 1 Minute. min.

Organizácia BirdLife Slovensko organizuje od 28. augusta do 1. septembra 2024 21. ročník ornitologického tábora na Vtáčom ostrove na Hrušovskej zdrži, na ktorý pozývajú všetkých priaznivcov ochrany prírody.

„Tohtoročná jar bola bohatá na zrážky, vtáčí ostrov na Dunaji tak husto zarástol inváznymi rastlinami a preto, aby sa naň aj budúci rok mohli vrátiť vzácne vtáčie druhy, budeme ho 28.8. – 1.9. kosiť. Ak budete mať chuť, môžete sa ku našej akcii pridať a pomôcť nám ostrov vyčistiť. Čajky čiernohlavé, ktoré takmer nikde inde na Slovensku nežijú, len na Vtáčom ostrove na Dunaji, či rybáre riečne, potrebujú na vyvádzanie mláďat štrkové ostrovy bez vegetácie. Také ako kedysi vznikali pri povodniach na riekach bežne, no kvôli regulácii riek už nevznikajú. V lese ani hustej vegetácii čajky a rybáre nezahniezdia. Prežitie týchto a ďalších druhov na Slovensku je tak závislé od našej a vašej pomoci. Preto koncom augusta budeme ostrov kosiť a hrabať. Ak by ste sa ku nám chceli pridať a pomôcť nám hoci len na deň, budeme radi. Preto, ak si nájdete čas a akcia vás zaujala, viac o tábore na Vtáčom ostrove nájdete tu“, uvádza BirdLife Slovensko.

Pre video Vtáčieho ostrova plného vtáctva klicken Sie hier.

Der Beitrag BirdLife Slovensko organizuje ornitologický tábor na Vtáčom ostrove erschien zuerst auf Die Stadt Šamorín – Somorja Város.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal