Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Drama na Islandu: Zhroutila se ledová jeskyně. Jeden člověk zemřel, dva uvnitř zmizeli

Záchranáři podle policie dostali v neděli kolem třetí hodiny odpoledne hlášení, že když turisté prozkoumávali ledové jeskyně, čtyři z nich led zranil. Dvě osoby utrpěly vážná zranění, jedna jim podlehla na místě a druhou ve stabilizovaném stavu vrtulník dopravil do nemocnice v Reykjavíku. ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry z Mexika. Matka tří dětí se zřítila z ruského […]
Weniger als 1 Minute. min.

Záchranáři podle policie dostali v neděli kolem třetí hodiny odpoledne hlášení, že když turisté prozkoumávali ledové jeskyně, čtyři z nich led zranil. Dvě osoby utrpěly vážná zranění, jedna jim podlehla na místě a druhou ve stabilizovaném stavu vrtulník dopravil do nemocnice v Reykjavíku.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry z Mexika. Matka tří dětí se zřítila z ruského kola. Zraněním na místě podlehla

Po dalších dvou lidech velký počet záchranářů pátral celé odpoledne i večer. Operaci pátrací týmy přerušily, když se setmělo a nebezpečí hrozilo i jim. V pondělí ráno budou hledat dál, uvedla policie.

Veřejnoprávní stanice RÚV informovala, že dostat techniku a záchranáře k ledovci je náročné kvůli členitosti terénu. Ledovec je nutné prořezávat za pomocí motorových pil.

Podle islandského serveru Visir se k ledovci Breiðamerkurjökull vydala organizovaná skupina v rámci výletu po ledových jeskyních. Turisty doprovázel průvodce. Když se jeskyně propadla, byla většina z nich před ní.

Britský The Guardian píše, že se jeskyně nachází nedaleko ledovcového jezera Jökulsárlón a jde o oblíbený turistický cíl.

To, že se jeskyně propadla, pravděpodobně nesouvisí s páteční vulkanickou erupcí na jihovýchodě Islandu, píše AP. Tato místa jsou od sebe vzdálená asi 300 kilometrů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal