Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Financovanie športu sa výrazne navýši, Keketiho ministerstvo sľubuje aj viac prostriedkov pre samosprávy (video+foto)

Minulý týždeň schválila vláda novelu zákona o športe a novelu zákona o Fonde na podporu športu.
Weniger als 1 Minute. min.

9.10.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo cestovného ruchu a športu sľubuje výrazné navýšenie financovania športu. Minulý týždeň schválila Regierung novelu zákona o športe a novelu zákona o Fonde na podporu športu. Ak prejdú parlamentom, do platnosti vstúpia od 1. januára 2025.

Oba tieto zákony garantujú výrazné navýšenie financovania do oblasti športu, posúvame sa z úrovne 100 miliónov, ktorá tu bola v posledných rokoch, na úroveň 150 miliónov eur. Celá táto skladba sa posúva hlavne do investícií v oblasti športovej infraštruktúry, a to novelou zákona Fondu na podporu športu, kde dochádza k navýšeniu ročnej garantovanej sumy na 60 miliónov eur,“ povedal v stredu na tlačovej besede minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nom. SNS).

Presné percentuálne vyčíslenie prostriedkov

Ako upresnil, doteraz bolo vo fonde garantovaných 20 miliónov eur, ktoré sa rozdeľovali v rámci výziev. Novela prináša presne percentuálne vyčíslenie toho, koľko z tohto objemu pôjde pre samosprávy, koľko na špeciálnu športovú infraštruktúru, na futbal a hokej. Konkrétne je vyčlenených 9 miliónov eur pre futbal a 6 miliónov eur pre hokej. Zvyšok pôjde pre športové zväzy a kluby a pre regionálne samosprávy.

Na vláde sme schválili mimoriadne navýšenie prostriedkov pre samosprávy. Verím, že mestá a obce neprestanú investovať do športu a budú podporovať svoje regionálne aktivity. Novelou im vytvárame ďalší produkt, aby investovali do športu,“ dodal Keketi.

Falls Sie den freigegebenen Inhalt über diesem Text nicht gesehen haben klicken Sie hier

Rozvoj športovej infraštruktúry

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan vníma návrhy pozitívne a verí, že tieto peniaze pomôžu rozvoju športovej infraštruktúry.

Naša infraštruktúra je veľmi zastaralá, bola postavená ešte v inej dobe, desiatky rokov dozadu, a neustále potrebuje opravy. Verím, že z týchto zdrojov budeme vedieť nielen opravovať, ale aj stavať nové, dôležité veci pre rast nášho športu,“ skonštatoval.

Rekonštrukcia štadiónov

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik vyzdvihol, že Slovensko bude v budúcom roku organizovať Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. Je to podľa neho vďaka tomu, že v predchádzajúcich 10 rokoch sa podarilo zrekonštruovať 23 štadiónov a vznikol aj národný futbalový štadión.

Dnes sme v rámci infraštruktúry možno už aj pred Českom,“ dodal.

Falls Sie den freigegebenen Inhalt über diesem Text nicht gesehen haben klicken Sie hier

Mehr zu Themen: Ficos Regierung 2023 – 2027 (Smer-SD Hlas-SD SNS-Koalition), Financovanie športu, Minister cestovného ruchu a športu SR, Novela zákona, Prezident Slovenského futbalového zväzu, Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), Samosprávy
Quelle: SITA.sk – Financovanie športu sa výrazne navýši, Keketiho ministerstvo sľubuje aj viac prostriedkov pre samosprávy (video+foto) © SITA Alle Rechte vorbehalten.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal