Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Jedzte bez obmedzenia. Rýchlejšie sa zbavíte valčekov a bokov

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Čo jesť počas redukčnej diéty? Túto otázku si pravdepodobne kladie každý, kto bojuje s nadváhou. Pri chudnutí sa oplatí zachovať jednoduchosť a siahnuť napríklad po sezónnom ovocí. V júli a auguste sú na vrchole zoznamu šťavnaté a sladké broskyne. Nielenže sú bohaté na chuť, ale ich konzumácia […]
Weniger als 1 Minute. min.

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Čo jesť počas redukčnej diéty? Túto otázku si pravdepodobne kladie každý, kto bojuje s nadváhou. Pri chudnutí sa oplatí zachovať jednoduchosť a siahnuť napríklad po sezónnom ovocí. V júli a auguste sú na vrchole zoznamu šťavnaté a sladké broskyne. Nielenže sú bohaté na chuť, ale ich konzumácia vám skutočne pomôže schudnúť a priblíži vás k dosiahnutiu zdravej a štíhlej postavy. Prečo sa oplatí jesť broskyne? Poďme to zistiť.

Pri chudnutí sa oplatí zachovať jednoduchosť a siahnuť napríklad po sezónnom ovocí. V júli a auguste sú na vrchole zoznamu šťavnaté a sladké broskyne.
Foto: shutterstock/New Africa

Kedy kúpiť broskyne?

Na Slovensku patria broskyne k sezónnemu ovociu, ktoré je najľahšie dostupné v auguste. Ak máte v záhrade alebo na pozemku broskyňu, viete, že jej konáre sú v tomto mesiaci doslova obsypané plodmi. Ak si nemôžete vypestovať vlastné, tieto sladké šťavnaté dobroty ľahko nájdete v obchodoch a na trhoch.

Oplatí sa to využiť, pretože táto sezónna pochúťka nielenže uhasí smäd v horúcich dňoch a rýchlo uspokojí chuť na sladké, ale má aj priaznivý vplyv na zdravie a postavu. Ako sa ukazuje, broskyne môžu byť spojencom všetkých, ktorí chcú zhodiť neželané kilogramy.

Broskyne na chudnutie? Prečo nie?

Broskyne sú na prvom mieste, keď sa chystáme schudnúť.
Foto: Pixabay/kgorz

Prečo sú broskyne dobré na chudnutie? Argumentov je viacero, ale skôr ako sa k nim dostaneme, musíme zdôrazniť jednu vec: samotná konzumácia šťavnatého ovocia nespôsobí, že nežiaduce kilogramy zmiznú ako mávnutím čarovného prútika. Kľúčom k dosiahnutiu vysnívanej postavy je fyzická aktivita a zdravá, pestrá strava.

Prečo by sa broskyne mali zaradiť do tej druhej? Na úvod je potrebné pripomenúť si v nich obsiahnuté pektíny, ktoré sa nie nadarmo nazývajú „spojenci čriev“. Dôvod je jednoduchý: nielenže majú schopnosť ich čistiť, ale poskytujú aj pocit sýtosti, ktorý zabraňuje napríklad prejedaniu sa.

Okrem toho broskyne obsahujú málo kalórií (100 g je približne 50 kcal) a majú nízky glykemický index (GI – 35). Čo tento index znamená? V skratke nám hovorí, že augustové ovocie nespôsobuje záchvaty vlčieho hladu po jedle a že ho môžu jesť aj diabetici.

Zoštíhlia boky, odľahčia pečeň

Je už známe, že broskyne sú ideálne pri chudnutí. To však nie je jediný argument v prospech ich zaradenia do jedálnička. Broskyne sa vyznačujú aj prítomnosťou vitamínov: C, E, A a K, ktoré patria medzi silné antioxidanty. Ako je známe, práve antioxidanty pomáhajú predchádzať vzniku civilizačných ochorení, dokážu brzdiť nadmerné starnutie telesných buniek a znižujú množstvo toxínov v tele, čím odbremeňujú pečeň. Okrem toho môžu tieto vitamíny podporovať imunitu, znižovať zápaly a podporovať mladý a zdravý vzhľad.

Najlepšie je jesť surové broskyne, pretože nám zaručene poskytnú tie najcennejšie zložky, ktoré potrebujeme na udržanie zdravia nášho tela.
Foto: shutterstock/Candace M. Bliss

Netreba zabúdať, že v broskyniach sú prítomné aj minerálne látky. Stačí poukázať na tri najdôležitejšie: draslík, železo a horčík – harmonické trio, ktoré podporuje kardiovaskulárny a nervový systém.

Ako jesť broskyne?

Môže sa to zdať triviálne, ale mnohí ľudia si kladú otázku, ako jesť broskyne. Odpoveď je jednoduchá: najlepšie je jesť ich surové, pretože nám zaručene poskytnú tie najcennejšie zložky, ktoré potrebujeme na udržanie zdravia nášho tela. Šťavnaté ovocie môžeme pridať aj do rôznych dezertov a raňajok: nič nebráni tomu, aby sme nimi obohatili chlieb a tvaroh alebo nás sprevádzali na kaši. Veľmi dôležitá je aj forma, v akej broskyne konzumujeme: je lepšie jesť ich so šupkou, pretože aj v nej sa skrývajú prospešné látky.

Treba však vedieť, že broskyne sú silným alergénom, takže nie každý ich môže beztrestne jesť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Japonci ho pijú každý deň. Podporuje metabolizmus a zlepšuje stav pokožky

Môžete zjesť až dve šálky denne. „Ovocie bohov“ funguje ako zabijak prebytočných kilogramov

Der Beitrag Jedzte bez obmedzenia. Rýchlejšie sa zbavíte valčekov a bokov erschien zuerst auf Leidenschaft in dir.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal