Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Konsolidácia, alebo príprava na ďalší pokles Bitcoinu

Bitcoin (BTC) nedávno zažil výrazný pokles, keď jeho cena klesla pod hranicu 60 000 dolárov. Tento pohyb vyvolal diskusie medzi investormi a analytikmi o tom, či ide o obdobie konsolidácie alebo či sa trh pripravuje na ďalší pokles. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z faktorov, ktoré môžu ovplyvniť budúci vývoj ceny Bitcoinu. Inštitucionálny […]
Weniger als 1 Minute. min.

Bitcoin (BTC) nedávno zažil výrazný pokles, keď jeho cena klesla pod hranicu 60 000 dolárov. Tento pohyb vyvolal diskusie medzi investormi a analytikmi o tom, či ide o obdobie konsolidácie alebo či sa trh pripravuje na ďalší pokles. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z faktorov, ktoré môžu ovplyvniť budúci vývoj ceny Bitcoinu.

Inštitucionálny odliv a ziskovosť ťažiarov

Jedným z možných vysvetlení pre súčasný pokles ceny je inštitucionálny odliv prostriedkov z Bitcoinových ETF. Tento odliv môže signalizovať zníženú dôveru investorov v krátkodobý vývoj ceny Bitcoinu. Zároveň sa znížila aj ziskovosť ťažiarov bitcoinov, čo môže mať negatívny dopad na celkovú trhovú náladu.

Makroekonomické faktory

Silné makroekonomické údaje, ktoré by mohli podporiť cenu Bitcoinu, v súčasnosti chýbajú. Napríklad, uvoľňovanie carry trades v Japonsku a rastúce úrokové sadzby môžu byť hlavnými faktormi, ktoré prispievajú k nedávnej slabosti Bitcoinu. Okrem toho, riziká globálnej recesie a znížená ziskovosť ťažiarov môžu tiež tlačiť cenu nadol.

Technická analýza

Podľa technickej analýzy, ktorá zahŕňa štúdium historických cenových vzorcov a objemov obchodovania, sa Bitcoin momentálne nachádza v kľúčovej fáze. Cena sa snažila uzavrieť nad úrovňou 61 000 dolárov, ale zatiaľ sa to nepodarilo. Tento odpor môže naznačovať, že pred ďalším potenciálnym rastom môže nasledovať ďalší pokles.

Vplyv japonského jenu

Renaissance Macro Research poukázal na posilnenie japonského jenu ako na jeden z faktorov, ktorý mohol prispieť k oslabeniu Bitcoinu. Japonská mena sa voči americkému doláru posilnila, čo mohlo spôsobiť turbulencie na trhu s kryptomenami. Avšak, stabilizácia tejto situácie po pozitívnych údajoch o HDP Japonska by mohla naznačovať, že tento negatívny vplyv by mohol byť dočasný.

Záver

Vzhľadom na tieto faktory je ťažké s istotou povedať, či Bitcoin prechádza konsolidáciou alebo sa pripravuje na ďalší pokles. Investori by mali byť opatrní a sledovať vývoj na trhu, ako aj makroekonomické signály, ktoré môžu ovplyvniť cenu Bitcoinu. Dôležité bude tiež sledovať správanie sa ťažiarov a inštitucionálnych investorov, ktorí môžu poskytnúť ďalšie indície o budúcom smerovaní trhu s Bitcoinom.

Beitrag Konsolidácia, alebo príprava na ďalší pokles Bitcoinu wird zuerst angezeigt Kryptoblog24.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal