Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Lepšie vajcia neexistujú. Uvarte ich bez škrupiny, ale nezabudnite na ocot.

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga Nayashkova). Vajíčka sú popri sendvičoch pravdepodobne jednou z najobľúbenejších možností raňajok. Miešané vajíčka však nie sú to jediné, čím ľudia žijú. Recept na vajíčka, o ktorom budeme dnes hovoriť, je už roky raňajkovým hitom v hoteloch a moderných reštauráciách. Stačí, ak si dáte zovrieť vodu a rozbijete vajíčko […]
Weniger als 1 Minute. min.

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga Nayashkova).

Vajíčka sú popri sendvičoch pravdepodobne jednou z najobľúbenejších možností raňajok. Miešané vajíčka však nie sú to jediné, čím ľudia žijú. Recept na vajíčka, o ktorom budeme dnes hovoriť, je už roky raňajkovým hitom v hoteloch a moderných reštauráciách. Stačí, ak si dáte zovrieť vodu a rozbijete vajíčko – budete ich jesť každý deň.

Vajíčka sú popri sendvičoch pravdepodobne jednou z najobľúbenejších možností raňajok. Miešané vajíčka však nie sú to jediné, čím ľudia žijú.
Foto: shutterstock/Olga Nayashkova

Z vajec sa dá pripraviť množstvo chutných pokrmov. Robíme najrôznejšie miešané vajíčka, šaláty, na sviatky a oslavy ich plníme na mnoho spôsobov, v lete podávame na večeru vyprážané vajíčka so zemiakmi, ale stále zriedkavo robíme benediktínske vajcia. Tieto vajíčka, známe aj ako pošírované vajíčka, sú jednoducho dokonalé. Výborne chutia na toastoch, ako príloha k fazuli a špargli alebo k polievkam a vývarom. Ako pripraviť vajíčka pošírované? Nie je to zložité – stačí zovrieť vodu s trochou soli a octu a rozbiť do nej surové vajce. Potom chvíľu počkajte, kým bielok stuhne, a môžete jesť.

Vajíčka na toasty. Ideálne raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie

Ingrediencie:

2 rožky rozkrojené na polovicu alebo 4 plátky chleba,

4 vajcia,

4 plátky parmskej šunky alebo inej aromatickej klobásy,

rukola alebo špenát,

lyžica octu,

štipka soli.

Prečo je pri príprave varených vajec dôležitý ocot? Keď ho do vriacej vody pridáte len trochu, môžete si byť istí, že bielok sa nevyleje a zachová si pekný tvar.
Foto: shutterstock.com/EmmanPerez

Vajíčka Benedikt – ako na to:

Chlieb opečte v hriankovači alebo na suchej panvici. V hrnci uvaríme vodu s octom a štipkou soli. Voda by nemala intenzívne vrieť.

Potom urobte lyžicou vír a do stredu vložte rozbité vajce. Varte niekoľko okamihov, kým sa bielka úplne nezrazia. Vajíčko opatrne vyberte dierkovanou lyžicou a položte na tanier. To isté urobte aj so zvyšnými vajcami.

Plátky šunky krátko opečieme na panvici (nie je to nevyhnutné) a položíme ich na opečený chlieb. Na šunku položte rukolu alebo špenát a potom vajce. Vajíčko môžete tiež poliať holandskou omáčkou.

Prečo je pri príprave varených vajec dôležitý ocot? Keď ho do vriacej vody pridáte len trochu, môžete si byť istí, že bielok sa nevyleje a zachová si pekný tvar. Ocot je dobré pridať aj do vajec uvarených natvrdo – ak sa vajce rozbije, bielok z neho nevytečie, ale zdvorilo zostane v škrupine.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vajíčka benedikt je chutné a klasické jedlo. Práve včas na veľké cvičenie

Holandskú omáčku robím ako šéfkuchár. Nepoznám lepší recept na vajíčka a zeleninu

Der Beitrag Lepšie vajcia neexistujú. Uvarte ich bez škrupiny, ale nezabudnite na ocot. erschien zuerst auf Leidenschaft in dir.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal