Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Lídri NATO vyjadrili znepokojenie nad väzbami medzi Čínou a Ruskom

Prehlbujúce sa väzby Číny s Ruskom sú dôvodom na „hlboké znepokojenie“, uviedli v stredu lídri členských krajín NATO a zároveň obvinili Peking z toho, že podporuje ruskú inváziu na Ukrajinu, píše Reuters. „Čína sa stala rozhodujúcim podporovateľom ruskej vojny na Ukrajine prostredníctvom takzvaného partnerstva bez obmedzení a rozsiahlej podpory ruskej obrannej priemyselnej základne,“ uviedli lídri vo […]
Weniger als 1 Minute. min.

Prehlbujúce sa väzby Číny s Ruskom sú dôvodom na „hlboké znepokojenie“, uviedli v stredu lídri členských krajín NATO a zároveň obvinili Peking z toho, že podporuje ruskú inváziu na Ukrajinu, píše Reuters.

„Čína sa stala rozhodujúcim podporovateľom ruskej vojny na Ukrajine prostredníctvom takzvaného partnerstva bez obmedzení a rozsiahlej podpory ruskej obrannej priemyselnej základne,“ uviedli lídri vo vyhlásení zo summitu NATO vo Washingtone a dodali, že hrozba, ktorú Rusko predstavuje pre svojich susedov a pre euroatlantickú bezpečnosť sa týmito vzťahmi zvyšuje.

Vo vyhlásení lídri vyzvali Čínu, aby zastavila všetku materiálnu a politickú podporu vojnového úsilia Ruska. „Čína nemôže umožniť najväčšiu vojnu v Európe v nedávnej histórii bez toho, aby to negatívne neovplyvnilo jej záujmy a povesť,“ uviedla Aliancia.

Otázkou nie je, či Ukrajina vstúpi do NATO, ale kedy sa tak stane, povedal Stoltenberg

Čínu tiež vyzvali k tomu, aby dodržiavala svoj záväzok konať zodpovedne v kybernetickom priestore, pričom vo vyhlásení informovali, že zaznamenali pretrvávajúce škodlivé kybernetické a hybridné aktivity vrátane dezinformácií pochádzajúcich z Číny.

Spojené štáty už roky naliehajú na svojich európskych spojencov, aby venovali väčšiu pozornosť hrozbám, ktoré predstavuje Čína, konštatuje Reuters.

„Myslím si, že odkaz vyslaný od NATO z tohto summitu je veľmi silný a jasný a jednoznačne definujeme zodpovednosť Číny, pokiaľ ide o umožnenie vojny Rusku,“ povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Šéf NATO v júni počas návštevy Washingtonu uviedol, že Aliancia by mala od Číny vyžadovať finančnú kompenzáciu za pomoc Rusku.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal