Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Nové Audi A3 plug-in hybrid prináša väčšiu batériu a dojazd takmer 150 kilometrov!

Faceliftované Audi A3 plug-in hybrid má k dispozícii takmer dvojnásobnú kapacitu batérie, rýchlejšie nabíjanie a dojazd 143 kilometrov na plne elektrický pohon. Audi A3 prináša dve nové plug-in hybridné pohonné jednotky, ktoré koncern Volkswagen začal montovať do nového Tiguanu či Passatu. Základom oboch nových motorizácií je nový 1,5-litrový preplňovaný benzínový štvorvalec TFSI evo2, ktorý nahrádza […]
2 min.

Faceliftované Audi A3 plug-in hybrid má k dispozícii takmer dvojnásobnú kapacitu batérie, rýchlejšie nabíjanie a dojazd 143 kilometrov na plne elektrický pohon.

Audi A3 prináša dve nové plug-in hybridné pohonné jednotky, ktoré koncern Volkswagen začal montovať do nového Tiguanu či Passatu. Základom oboch nových motorizácií je nový 1,5-litrový preplňovaný benzínový štvorvalec TFSI evo2, ktorý nahrádza menší štvorvalec 1.4 TFSI.

Väčšia kapacita batérie

Vďaka kapacite batérie zvýšenej na 25,7 kWh má nové Audi A3 plug-in hybrid jeden z najdlhších dojazdov spomedzi všetkých plug-in hybridov na našom trhu. Túto spomínanú batériu s kapacitou 25,7 kWh a dojazdom 143 kilometrov podľa WLTP je teraz možné rýchlo nabíjať s výkonom až 50 kW.

Elektrifikovaná pohonná jednotka, založená na benzínovom štvorvalci s objemom 1,5 litra a prevzatá od Volkswagenu Golf eHybrid, dodáva na prednú nápravu kombinovaný výkon 204 koní a krútiaci moment 330 Nm (40 TFSI e).

Výkonnejšia verzia plug-in hybridu s označením 45 TFSI e má benzínový motor naladený na 177 koní a krútiaci moment 250 Nm pričom v kombinácii s elektromotorom produkuje maximálny systémový výkon 272 koní a 400 Nm. Audi A3 Sportback zvládne s touto konkrétnou výbavou šprint z nuly na stovku za 6,3 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na 237 km/h.

Audi tvrdí, že podvozok tohto modelu bol upravený tak, aby zniesol dodatočnú záťaž v podobe batérie umiestnenej pod zadnými sedadlami, pričom výsledná vyššia tuhosť pruženia a pevnejšie tlmenie údajne zaisťujú „vyššiu kvalitu jazdy“.

 

Der Beitrag Nové Audi A3 plug-in hybrid prináša väčšiu batériu a dojazd takmer 150 kilometrov! erschien zuerst auf Autogratis.sk.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal