Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Odovzdali sme prestavaný klub dôchodcov

V piatok 11. októbra 2024 primátor nášho mesta Csaba Orosz za prítomnosti poslancov mestského zastupiteľstva, zástupcov kresťanských cirkví a pozvaných hostí slávnostne odovzdal prestavaný klub dôchodcov na Pomlejskej ceste. Prestavba budovy sa začala v apríli 2023, keď stavenisko prevzal dodávateľ. Pôvodná budova zo 70. rokov minulého storočia potrebovala už časté opravy, zatekalo do nej a […]
Weniger als 1 Minute. min.

V piatok 11. októbra 2024 primátor nášho mesta Csaba Orosz za prítomnosti poslancov mestského zastupiteľstva, zástupcov kresťanských cirkví a pozvaných hostí slávnostne odovzdal prestavaný klub dôchodcov na Pomlejskej ceste.

Prestavba budovy sa začala v apríli 2023, keď stavenisko prevzal dodávateľ. Pôvodná budova zo 70. rokov minulého storočia potrebovala už časté opravy, zatekalo do nej a na organizovanie spoločenských podujatí nebola dostatočne veľká. Samospráva pôvodne plánovala len jej rekonštrukciu, ale napokon bola takmer celá zbúraná a prestavaná tak, aby vyhovela všetkým požiadavkám. Novú budovu navrhol architekt Vojtech Orbán a postavila ju spoločnosť Europrojekt DS – Plus s.r.o.

Stavebné práce financovalo mesto výlučne z vlastných zdrojov. Vyčlenenie potrebných finančných prostriedkov podliehalo rozhodnutiu mestského zastupiteľstva. Kúpa pozemku pod niekdajším koľajiskom pomohla mestu efektívnejšie využiť dostupné plochy v meste. Veľká sála novej budovy, ktorá je plne bezbariérová a disponuje modernými sociálnymi zariadeniami, má kapacitu okolo 100 osôb. Pre našich starších obyvateľov je ozajstným ostrovom pokoja a pohody.

Počas prestavby klubu sa konali podujatia klubov dôchodcov v bývalej budove Centra voľného času Kukkónia, pričom oslavy jubilantov boli organizované v koncertnej sále Základnej umeleckej školy Štefana Németha-Šamorínskeho. Teraz sa naši seniori mohli vrátiť do moderných komunitných priestorov.

Zástupcovia reformovanej, evanjelickej a katolíckej cirkvi požehnali nový klub dôchodcov. Počas večera vystúpila operetná speváčka Judit Kosáry.


















The post Odovzdali sme prestavaný klub dôchodcov appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal