Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Rezort cestovného ruchu chce vytvoriť podmienky pre udelenie prestížneho ocenenia reštaurácií

Ministerstvo cestovného ruchu a športu podporuje gastronomický sektor v jeho ambíciách prilákať Michelinskú hviezdu na Slovensko. Uviedol to šéf rezortu Dušan Keketi (nominant SNS) na konferencii, ktorej sa zúčastnili odborníci z oblasti cestovného ruchu a kulinárstva. Informoval o tom v pondelok odbor komunikácie rezortu. „Naším cieľom je vytvoriť podmienky, ktoré umožnia slovenským šéfkuchárom a reštauráciám zažiariť […]
Weniger als 1 Minute. min.

Ministerstvo cestovného ruchu a športu podporuje gastronomický sektor v jeho ambíciách prilákať Michelinskú hviezdu na Slovensko.

Uviedol to šéf rezortu Dušan Keketi (nominant SNS) na konferencii, ktorej sa zúčastnili odborníci z oblasti cestovného ruchu a kulinárstva. Informoval o tom v pondelok odbor komunikácie rezortu.

„Naším cieľom je vytvoriť podmienky, ktoré umožnia slovenským šéfkuchárom a reštauráciám zažiariť aj na medzinárodnej úrovni. Michelinská hviezda by bola obrovským uznaním kvality slovenskej kuchyne a významným krokom pre rozvoj nášho gastroturizmu,“ uviedol Keketi s tým, že rezort je pripravený tento sektor výrazne podporovať.

Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén

Vyššej konkurencieschopnosti v rámci stredoeurópskeho regiónu podľa ministra pomôže aj päťpercentná daň z pridanej hodnoty (DPH) na gastroslužby a na ubytovanie.

Rezort dodal, že slovenská gastronómia už dnes ukazuje svoj potenciál prostredníctvom účasti na medzinárodných súťažiach, ako aj dosiahnutých úspechov.

Keketi verí, že Michelinská hviezda by Slovensko posunula ešte ďalej na svetovú mapu gastronómie. „Verím, že máme všetko potrebné na to, aby sme dosiahli tento cieľ. Slovensko má skvelých šéfkuchárov a bohaté kulinárske dedičstvo, ktoré si zaslúži pozornosť a ocenenie,“ uzavrel.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal