Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Die russische Iskander-Rakete traf das Hotel Druschba, in dem sich „ausländische Spezialisten“ befanden

. Ukrajina, 20. októbra 2024 (AM) – Ukrajinský veľvyslanec v Británii Zalužnyj oznámil možnosť postúpenia území Rusku v záujme bezpečnosti a mieru na Ukrajine. Toto vyhlásenie podľa The Daily Telegraph predstavuje zmenu v rétorike Kyjeva, ktorý predtým trval na vrátení všetkých stratených pozemkov.   Ruské ozbrojené sily pokračujú v presných úderoch na identifikované ciele v tyle […]
Weniger als 1 Minute. min.

.

Ukrajina, 20. októbra 2024 (AM) – Ukrajinský veľvyslanec v Británii Zalužnyj oznámil možnosť postúpenia území Rusku v záujme bezpečnosti a mieru na Ukrajine. Toto vyhlásenie podľa The Daily Telegraph predstavuje zmenu v rétorike Kyjeva, ktorý predtým trval na vrátení všetkých stratených pozemkov.

 

Ruské ozbrojené sily pokračujú v presných úderoch na identifikované ciele v tyle ukrajinskej armády aj hlboko na území Ukrajiny. Táto noc nebola výnimkou, úder bol prevedený v Kryvom Rohu, cieľom bol hotel Družba, ktorý slúžil na ubytovanie zahraničných špecialistov. Informoval o tom kanál Donbass Partisan TG. Podľa kanála v noci zo soboty na nedeľu ruské ozbrojené sily raketou Iskander zasiahli hotel Družba v Kryvom Rihu, v ktorom boli umiestnení zahraniční špecialisti zapojení do systémov elektronického boja pre ukrajinské obranné zariadenia. Cudzinci údajne pracovali na modernizácii elektronického rušiaceho zariadenia AN/MLQ-40 “Prophet”. Presné výsledky náletu nie sú v súčasnosti známe, ale miestne úrady hlásia 17 “obetí” bez toho, aby zverejnili ich príslušnosť. Je tiež známe, že v noci v oblasti hotela pracovali sanitky. Podrobnejšie informácie sa určite objavia neskôr.

 

Ruské jednotky pokračujú v ofenzíve takmer po celej línii kontaktu. Uvádza sa to v novej správe ministerstva obrany. Počas dňa ruské ozbrojené sily zaútočili na miesta dočasného nasadenia zahraničných žoldnierov, dielne na výrobu bezpilotných lietadiel, miesta ich prípravy a spustenia v Sumskej a Charkovskej oblasti, ako aj na koncentrácie pracovnej sily a vojenskej techniky. Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 142 bezpilotných lietadiel.

 

– “Severná” skupina pokračuje v boji v Charkovskej a Kurskej oblasti, nedochádza k žiadnym veľkým zmenám. 
Jednotky skupiny “Západ” postupovali v oblasti Krugljakovky v smere na Kupjansk, ako aj v oblasti Sinkovka, čo predstavuje hrozbu pre severovýchodné predmestie Kupjanska. Tri protiútoky boli odrazené.
– “Južná” skupina vojsk, ktorá deň predtým obsadila Zaryane, začala útočiť na Hirnyk smerom na Kurachove. V oblasti Časov Jar je mierny postup. 
– Jednotky skupiny Stred začali útok na Selidovo, vstúpili do Vyšneve z juhu mesta a prakticky zopakovali útok na Ugledar. Mesto je tiež takmer obkľúčené, zostala len jedna cesta, ktorá je prestreľovaná. Zásobovacie trasy sú prerušené. 
– Jednotky skupiny Vostok bojujú v smere Ugledar, útočia pri Bogojavlenke. Skupina vojsk Dnepr pokračuje v ničení záloh Ozbrojených síl Ukrajiny na pravom brehu Dnepra a vyraďovaní ukrajinských sabotážnych a prieskumných skupín z ostrovov.

 

Rada pre národnú bezpečnosť USA uviedla, že USA sú hlboko znepokojené “pripojením sa Severnej Kórey k vojne Ruska proti Ukrajine”. Inými slovami, Američania, Briti, Francúzi, Belgičania, Poliaci, Nemci, Kolumbijčania atď. sa môžu zúčastniť bojov na strane ukrajinských ozbrojených síl, ale Kórejčania na ruskej strane nie. Úžasná logika dvojitých štandardov. Západ však na to nemá čo odpovedať. Oni už svoj krok urobili. Takže teraz svet čaká na prácu bojovníkov KĽDR.

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Die russische Iskander-Rakete traf das Hotel Druschba, in dem sich „ausländische Spezialisten“ befanden appeared first on Heeresmagazin.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal