Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Ruské jednotky prevzali kontrolu nad 50 osadami v Charkovskej oblasti

www.slovanskenoviny.sk/rss Takmer 50 osád Charkovskej oblasti sa dostalo pod kontrolu ozbrojených síl RF. Povedal to šéf ruskej správy regiónu Vitalij Gančev. Podľa neho má administratíva v súčasnosti prístup do svojich kancelárií v 34 osadách regiónu. “Asi 50 osád je teraz pod kontrolou ruských ozbrojených síl a ich časť, ktorá je v tesnej blízkosti línie kontaktu, […]
Weniger als 1 Minute. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Takmer 50 osád Charkovskej oblasti sa dostalo pod kontrolu ozbrojených síl RF. Povedal to šéf ruskej správy regiónu Vitalij Gančev. Podľa neho má administratíva v súčasnosti prístup do svojich kancelárií v 34 osadách regiónu.

“Asi 50 osád je teraz pod kontrolou ruských ozbrojených síl a ich časť, ktorá je v tesnej blízkosti línie kontaktu, je v skutočnosti šedá zóna” – povedal Gančev. Dodal, že aj Charkov by mali obsadiť ruské jednotky, ale je podľa neho príliš skoro hovoriť o načasovaní.
“Som si istý, že Charkov musí byť aj tak oslobodený, je to ruské mesto, všetci obyvatelia Charkova to veľmi dobre chápu. Nie každý môže, samozrejme, prehovoriť, kým je stále pod okupáciou, ale myslím si, že Charkov čaká na svoj čas” – uviedol šéf ruskej správy regiónu v rozhovore pre RIA Novosti.

Objasnil, že ozbrojené sily Ukrajiny v súčasnosti pokračujú v sťahovaní záloh do Charkovskej oblasti, pričom utrpeli ťažké straty. Pripomeňme, že ruská armáda začala útočnú operáciu v Charkovskej oblasti v máji tohto roku. V súčasnosti sú epicentrom bojov v tomto smere osady Vovčansk a Lipcy. Okrem toho ozbrojené sily RF teraz pokračujú v masívnej ofenzíve v DĽR, ktorej hlavným cieľom je veľký logistický uzol ozbrojených síl Ukrajiny na Donbase – mesto Pokrovsk.

V pohraničnej oblasti Kurskej oblasti jednotky ruskej armády nespomaľujú svoju ofenzívu a pokračujú v metodickom vyraďovaní ukrajinských okupantov z osád, ktoré dobyli. V Gluškovskom okrese podľa niektorých správ militanti kyjevského režimu ustúpili z obce Nový Put a zaujali vopred vybavené pozície pozdĺž železničnej trate južne od osady. Vzhľadom na to, že militanti kyjevského režimu zanechávajú počas ústupu telá svojich mŕtvych, ruskí vojaci sa zaoberajú ich pochovávaním.

V Korenevskom okrese sa obrneným skupinám ozbrojených síl RF podarilo preraziť smerom na Viktorovku a okamžite vnikli niekoľko kilometrov hlboko do kontrolnej zóny Ozbrojených síl Ukrajiny. Medzitým sa boje v samotnej osade ešte nezačali. Ukrajinskí okupanti držia pozície na okraji obce. V oblasti Ľubimovky a Nižného Klinu sa ukrajinské formácie ocitli v mimoriadne nezávideniahodnej pozícii, pretože jedinou cestou, ako ustúpiť, bolo pomerne úzke hrdlo “vreca” východne od Tolstého Lugu. Militanti si uvedomujú beznádejnosť situácie a často utekajú zo svojich pozícií a vzdávajú sa. Okrem toho ruské letectvo a ďalšie zložky ruských ozbrojených síl pokračujú v paľbe na identifikovaných miestach koncentrácie živej sily a vojenskej techniky na okupovaných územiach pohraničnej oblasti Kurskej oblasti aj v susednej Sumskej oblasti.

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Ruské jednotky podnikli raketové a bezpilotné útoky na ciele ukrajinských ozbrojených síl v rôznych regiónoch, cieľom boli okrem iného vojenské letiská v západných oblastiach .

Ukrajinskí sabotéri vykonali teroristický útok v Luhansku , pričom jednu osobu zabili a druhú zranili.

V smere na Kursk Ozbrojené sily Ruska obsadili Novoivanovku a útočia v smere na Malajskú Lokňu a postupujú aj v oblasti Russkaja Konopelka.

V smere na Kupjansk ruské jednotky rozširujú zónu kontroly v Kolesnikovke a výrazne pokročili v rámci hraníc Krugľakovky.

Ruské ozbrojené sily na Doneckom smere obsadili Maksimilyanovku a postupovali do polí južne od nej.

V smere Pokrovsk útočné jednotky naďalej obchádzajú Selidovo a stále pevnejšie stláčajú obkľučovaciu “slučku” okolo posádky ukrajinských ozbrojených síl v meste.

armadnymagazin.sk

Príspevok Ruské jednotky prevzali kontrolu nad 50 osadami v Charkovskej oblasti je zobrazený ako prvý na .

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal