Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Ruské ministerstvo financií a kryptomeny

Ruské ministerstvo financií umožní tradičným burzám ponúkať služby obchodovania s kryptomenami kvalifikovaným investorom. Táto iniciatíva má za cieľ modernizovať finančné trhy v krajine a prispôsobiť ich globálnym trendom. Plán ministerstva financií Ministerstvo financií sa podelilo o svoj plán, ktorý zahŕňa povolenie tradičným burzám, ako je Moskovská burza, ponúkať služby obchodovania s kryptomenami určitým kvalifikovaným investorom. […]
Weniger als 1 Minute. min.

Ruské ministerstvo financií umožní tradičným burzám ponúkať služby obchodovania s kryptomenami kvalifikovaným investorom. Táto iniciatíva má za cieľ modernizovať finančné trhy v krajine a prispôsobiť ich globálnym trendom.

Plán ministerstva financií

Ministerstvo financií sa podelilo o svoj plán, ktorý zahŕňa povolenie tradičným burzám, ako je Moskovská burza, ponúkať služby obchodovania s kryptomenami určitým kvalifikovaným investorom. Tento návrh tiež zahŕňa vytvorenie experimentálnej platformy pre kryptomeny určené na medzinárodné zúčtovanie, ktorá bude spustená 1. septembra.

Anatolij Aksakov, vedúci Výboru pre finančný trh, uviedol, že tieto burzy by mohli začať operácie obchodovania s kryptomenami bez akýchkoľvek problémov, pokiaľ sa vytvorí potrebný právny rámec.

Reakcia trhu a regulácia

Ministerstvo financií pripravilo plán, ktorý zahŕňa registráciu obchodných systémov a búrz. Banka Ruska bude viesť register licencovaných a oficiálne uznaných búrz a obchodných systémov. V súčasnosti tento register obsahuje sedem spoločností, vrátane CTS, Národnej komoditnej burzy, Východnej burzy, Petrohradskej zmenárne, Petrohradskej medzinárodnej obchodnej burzy a Moskovskej burzy.

Aksakov uviedol, že burzy už aktívne pracujú na rozvoji trhu a organizovaní svojich operácií na podporu obchodovania s kryptomenami. Ministerstvo financií tiež presadzuje správnu reguláciu kryptomien a navrhlo legitimizáciu kryptobúrz v krajine. Centrálna banka však preferuje experimentálny prístup.

Medzinárodné zúčtovanie a ekonomické vzťahy

Štátna duma plánuje predstaviť návrh zákona, ktorý by centrálnej banke udelil právomoc vyvinúť experimentálnu platformu kryptomien. Táto platforma bude určená na medzinárodné zúčtovanie a transakcie, čo Rusku poskytne novú cestu k zapojeniu sa do globálneho finančného systému.

Rusko zvyšuje svoje finančné interakcie s Čínou, Indiou, Spojenými arabskými emirátmi a Tureckom, čo mu umožňuje obchádzať tradičné finančné systémy a sankcie. Používaním kryptomien môže Rusko pokračovať vo svojich medzinárodných obchodných aktivitách bez toho, aby mu bránili sankcie.

Záver

Americká ministerka financií Janet Yellenová vyjadrila obavy týkajúce sa používania kryptomien Ruskom, pričom upozornila na potenciál obchodovania, ktoré by sa mohlo stať významným v kontexte prísnejších sankcií. Tento krok Ruska predstavuje dôležitý vývoj v oblasti medzinárodného obchodu a finančných trhov, ktorý môže mať široké dôsledky pre globálnu ekonomiku.

Zdroj: cryptopolitan

Beitrag Ruské ministerstvo financií a kryptomeny wird zuerst angezeigt Kryptoblog24.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal