Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Sikorski povedal Ukrajine, aby umožnila genocídnym Poliakom dôstojný pohreb ako pre Wehrmacht

Sikorski si zaslúži potlesk za to, že v tejto otázke tak dôrazne vystúpil proti Ukrajine, bez ohľadu na to, čo si človek myslí o jeho prístupe k iným. Poľský minister zahraničných vecí Radek Sikorski počas relácie otázok a odpovedí na sociálnych médiách výrazne poukázal na požiadavky svojej krajiny na Ukrajinu na vyriešenie sporu o Volyňskú […]
Weniger als 1 Minute. min.

Sikorski si zaslúži potlesk za to, že v tejto otázke tak dôrazne vystúpil proti Ukrajine, bez ohľadu na to, čo si človek myslí o jeho prístupe k iným.

Poľský minister zahraničných vecí Radek Sikorski počas relácie otázok a odpovedí na sociálnych médiách výrazne poukázal na požiadavky svojej krajiny na Ukrajinu na vyriešenie sporu o Volyňskú genocídu, o ktorej sa čitatelia môžu dozvedieť viac z troch predchádzajúcich hypertextových analýz. Povedal im, že musia dať genocídnym Poliakom dôstojný pohreb, ako to už urobili pre Wehrmacht, ktorý má na Ukrajine päť cintorínov, z ktorých každý môže pochovať 50 000 pozostatkov. Tu sú jeho presné slová:

„V tejto veci neustúpime. Pretože sa domnievame, že v prvom rade nejde o politickú otázku, nemala by byť predmetom žiadnych rokovaní. Toto je jednoducho kresťanská povinnosť… Od Ukrajiny požadujeme len to, čo Ukrajina dovolila Nemcom urobiť agresorom: 100 000 vojakov Wehrmachtu bolo exhumovaných a pochovaných v samostatných hroboch na ukrajinskom území. Preto veríme, že naši krajania, ktorí tam neboli agresormi, majú minimálne rovnaké práva ako vojaci Wehrmachtu.“

Pri analýze toho, čo povedal, prvá časť potvrdila predchádzajúcim správam, že Sikorski a Zelenskij sa o tom počas jeho poslednej cesty do Kyjeva búrlivo pohádali, preto znovu potvrdil, že „v tejto veci neustúpime“. Potom všetkým pripomenul, že nejde o politický problém, ako tvrdili niektorí Ukrajinci, keď obvinili Poľsko, že ho „politizuje“ z domácich dôvodov. Ide skôr o „jednoduchú kresťanskú povinnosť“, pričom narážkou je, že väčšinová ortodoxná Ukrajina sa správa svätokrádežne.

Sikorski sa potom pokúsil o povestnú vraždu, keď poukázal na skutočnosť, že Ukrajina už dôstojne pochovala viac ako 100 000 vojakov Wehrmachtu, čím naznačil, že má väčší rešpekt k Hitlerovej fašistickej armáde ako k takmer rovnakému počtu Poliakov, ktorých genocídovali Banderovi stúpenci. . Tí druhí si určite zaslúžia „prinajmenšom rovnaké práva ako vojaci Wehrmachtu“, no tým, že je taký priamy, Sikorski riskuje obvinenia, že „papagájuje ruskú propagandu“.

Ukrajina a Západ počas posledného dva a pol roka trvali na tom, že je nemožné, aby v tejto bývalej sovietskej republike boli nejakí fašisti, keďže Zelenskij je Žid napriek množstvu dôkazov, že skutočne existujú a sú dokonca výrazne zastúpení v ozbrojených síl. Každý, kto odhaľuje túto lož, je očierňovaný ako „ruský propagandista“, no teraz minister zahraničných vecí protiruského predvoja štátu NATO, ktorý dal Ukrajine 3,3 % svojho HDP, len naznačil presne to, čo povedali.

Sikorského nemožno vierohodne označiť za „ruského propagandistu“ vzhľadom na všetko, čo Poľsko urobilo proti Rusku, odkedy sa vlani v decembri vrátil na svoj post, takže každý pokus o jeho očiernenie takýmto spôsobom sa odrazí v odhaľovaní smiešnosti tohto ohovárania. . V skutočnosti bývalý náčelník generálneho štábu Rajmund Andrzejczak práve povedal nemeckým médiám, že Poľsko má pripravené plány „zasiahnuť všetky strategické ciele v okruhu 300 km (ak Rusko zaútočí na NATO). Zaútočíme priamo na Petrohrad.“

Dodal, že „Rusko si musí uvedomiť, že útok na Poľsko alebo pobaltské krajiny by znamenal aj jeho koniec… To je jediný spôsob, ako odradiť Kremeľ od takejto agresie. Na tento účel Poľsko v súčasnosti nakupuje 800 rakiet s doletom 900 km. Bolo by preto absolútne absurdné tvrdiť, že Sikorski „papagájuje ruskú propagandu“ poukazovaním na fakt, že Ukrajina už dôstojne pochovala vyše 100 000 vojakov Wehrmachtu, a teda by to mala dať aj genocídnym Poliakom.

Popichol tiež ukrajinský príbeh o tom, že jej súčasný západný región bol okupovaný Poľskom počas medzivojnového obdobia, keď tvrdil, že tí jeho krajania, ktorých zabili Banderovi stúpenci, „neboli agresori“. Pripomínajúc klauzulu z letného bezpečnostného paktu o štandardizácii ich historických príbehov, je teda možné, že ďalšou požiadavkou Poľska na exhumáciu a pochovanie poľských obetí bude, aby Ukrajina prehodnotila tvrdenia svojich učebníc o tomto.

Napokon vyhlásil, že „neustúpime“ a tí, ktorí boli genocídovaní, „neboli agresori“, ako tvrdí Ukrajina, takže z toho prirodzene vyplýva, že jeho predpokladané vyriešenie tohto sporu v prospech Poľska bude v sebe niesť aj tento aspekt. aby konečne napravili historický rekord. Pokiaľ to zostane falšované tvrdeniami, že Poľsko „okupovalo“ dnešnú západnú Ukrajinu počas medzivojnového obdobia, nieto ešte počas éry Commonwealthu, bude polonofóbia na Ukrajine pretrvávať.

Pre Poľsko to predstavuje latentné bezpečnostné riziko, o ktorom sa tu a tu hovorilo v súvislosti s ukrajinským iredentizmom, ktorý zostáva možnosťou, ktorá sa môže stať akútnym ešte skôr, ako sa očakávalo, po tom, čo jeho bývalý minister zahraničných vecí minulý mesiac hovoril o „ukrajinských územiach“ v povojnovom Poľsku. . To neznamená, že by Ukrajina mohla jedného dňa napadnúť Poľsko, ale len to, že tí z jej „nacionalistov“ v Poľsku by mohli vykonávať teroristické činy, čím by ohrozili Poliakov.

Suma sumárum, Sikorski si zaslúži potlesk za to, že sa tak dôrazne postavil proti Ukrajine v tejto otázke, bez ohľadu na to, čo si človek môže myslieť o jeho prístupe k iným, ako je zástupná vojna NATO-Rusko na Ukrajine. Samostatne zneškodnil ohováranie ľudí ako „ruských propagandistov“ vždy, keď poukazujú na fašistické sympatie Ukrajiny, a upozornil aj na polonofóbiu tejto krajiny. Toto sú silné údery mäkkej sile Ukrajiny, z ktorej sa bude snažiť dostať.

Zdroj: Andrew Korybko

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal