Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Slovenský a ukrajinský premiér absolvovali dohodnutý telefonát

www.slovanskenoviny.sk/rss Predseda vlády SR Robert Fico v dnešnom telefonickom rozhovore s predsedom vlády Ukrajiny Denysom Šmyhaľom opätovne potvrdil ponuku slovenskej vlády hospitalizovať na Slovensku detských onkologických pacientov z Kyjeva. Predsedovia vlád sa dohodli, že technický prevoz a následnú hospitalizáciu zabezpečia ministri zdravotníctva. Predseda vlády SR R. Fico poďakoval D. Šmyhaľovi za prejavy podpory, ktoré od […]
Weniger als 1 Minute. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Predseda vlády SR Robert Fico v dnešnom telefonickom rozhovore s predsedom vlády Ukrajiny Denysom Šmyhaľom opätovne potvrdil ponuku slovenskej vlády hospitalizovať na Slovensku detských onkologických pacientov z Kyjeva. Predsedovia vlád sa dohodli, že technický prevoz a následnú hospitalizáciu zabezpečia ministri zdravotníctva.

Predseda vlády SR R. Fico poďakoval D. Šmyhaľovi za prejavy podpory, ktoré od ukrajinského premiéra opakovane obdržal po atentáte na jeho osobu.

​Premiéri sa ďalej dohodli, že vlády si v krátkom čase vymenia hodnotenie plnenia záväzkov prijatých na spoločnom rokovaní slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach a začnú prípravu ďalšieho spoločného rokovania vlád. Ukrajinský premiér pozval slovenskú vládu na rokovanie na území Ukrajiny, pričom ako predbežný termín bola určená druhá polovica septembra alebo začiatok októbra 2024. Premiéri sa zhodli, že spoločné rokovanie vlád bude výbornou príležitosťou na otvorený a férový dialóg o celom okruhu otázok.

​Predseda vlády Robert Fico zablahoželal Ukrajine k otvoreniu rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ, ktorý slovenská vláda plne podporuje. Slovenská vláda je pripravená poskytnúť ukrajinskej vláde technickú pomoc pri týchto negociáciách.

/ hlavnydennik.sk /

Beitrag Slovenský a ukrajinský premiér absolvovali dohodnutý telefonát wird zuerst angezeigt .

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal