Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Soudní rozhodnutí: Migranti umístění vládou Meloniové v Albánii musí být navráceni zpět do Itálie

Jistě jste již zaznamenali, že italská vláda s velkou pompou převezla první várku ilegálů do Albánie, kde měli čekat na výsledky azylového řízení. Jde v podstatě o nápad, se kterým přišli před několika lety jako první Dánové, aby se jej záhy chytili i Britové. V jejich případě však mělo jít o migrační centra v africké […]
Weniger als 1 Minute. min.

Jistě jste již zaznamenali, že italská vláda s velkou pompou převezla první várku ilegálů do Albánie, kde měli čekat na výsledky azylového řízení. Jde v podstatě o nápad, se kterým přišli před několika lety jako první Dánové, aby se jej záhy chytili i Britové.

V jejich případě však mělo jít o migrační centra v africké Rwandě, což je oproti Albánii poněkud rozdíl. Ovšem v případě obou zmíněných „průkopnických“ zemí bylo nakonec vše zaraženo právě soudy.

Žaloby podaly různé lidskoprávní neziskovky – a jako vždy byly úspěšné. Osobně nevěřím, že to politici, kteří vše organizovali, netušili.

Také nápad Meloniové se zdál být nedomyšlený. Z Albánie se totiž mohou ilegálové vydat kamkoli jinam v rámci Evropy. A bude to ještě jednodušší v momentě, kdy bude Albánie členem EU.

Navíc i v tomto případě musela italská vláda počítat s tím, že se objeví žaloby ze strany neziskovek – a soudy opět rozhodnou ve prospěch ilegálů, respektive oněch neziskovek.

Sotva tedy Meloniová vyjednala návratové centrum v Albánii, kde mohou migranti zůstat, dokud nebude o jejich případu rozhodnuto, soudci již přivezli zpět 12 migrantů.

A na jakém základě tak soud rozhodl?

Myšlenkou ubytovat žadatele o azyl mimo cílové země je, aby se zabránilo zneužívání procesního práva k získání povolení k dlouhodobému pobytu, který se nakonec stane trvalým. A právě toto právo je podle rozhodnutí italských soudců údajně podkopáváno.

Argumentují tím, že podle precedentů Evropského soudního dvora by mělo být 12 migrantů z Bangladéše a Egypta vráceno do Itálie, protože nesplňují podmínky nezbytné pro jejich zadržení v Albánii.

Celý koncept těchto záchytných center mimo danou zemi (tedy v tomto případě v Albánii) je jen zástěrkou, která má zřejmě vyvolat dojem, že daná země dělá kroky, které mají omezit výměnu obyvatel.

Ve skutečnosti musí předem počítat se soudy, které nakonec ilegálům pomohou a dostanou je zpět pod záminkou, že přemístěním do jiné země jsou krácena jejich práva…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal