Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Spomínali sme na svätého Štefana

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline. „Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém […]
Weniger als 1 Minute. min.

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline.

„Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém dokázal pretransformovať do kresťanského štátu. To, že náš osud nabral takýto smer a že sme obstáli v skúške dejín, je určite predovšetkým zásluhou nášho kráľa svätého Štefana,“ vyzdvihol rečník podujatia historik Balázs Kovács, organizátor Šamorínskeho kasína.

Po jeho prejave položili predstavitelia samosprávy a spoločenských organizácií nášho mesta, ako aj zástupcovia politických strán vence k soche svätého Štefana.

Seriál podujatí Dni svätého Štefana pokračujú v piatok 23. augusta, o 16.00 hod. v Mozi Clube programom pre deti a koncertom skupín Nemez Banda, Kaptza a Obadu.

V nedeľu 24. augusta o 19.00 hod. sa uskutoční v Mozi Clube ľudová veselica – Folková krčma.

Foto: Mátyás Szinghoffer









Der Beitrag Spomínali sme na svätého Štefana erschien zuerst auf Die Stadt Šamorín – Somorja Város.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal