Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Turecko dodá Albánsku „značný“ počet kamikadze dronov, bude zároveň cvičiť vojakov z krajiny

Turecko dodá Albánsku v najbližšom období „značný“ počet kamikadze dronov bližšie nešpecifikovaného typu. Albánsky premiér Edi Rama o tom informoval vo štvrtok počas návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v krajine. Správa pochádza z agentúr Reuters, Anadolu a webstránky Rádia Sloboda RFE/RL. „Je to dar, ktorý je silným odkazom od Tureckej republiky o tom, že […]
Weniger als 1 Minute. min.

Turecko dodá Albánsku v najbližšom období „značný“ počet kamikadze dronov bližšie nešpecifikovaného typu. Albánsky premiér Edi Rama o tom informoval vo štvrtok počas návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v krajine. Správa pochádza z agentúr Reuters, Anadolu a webstránky Rádia Sloboda RFE/RL.

„Je to dar, ktorý je silným odkazom od Tureckej republiky o tom, že Albánsko je neohroziteľné,“ vyhlásil Rama na spoločnej tlačovej konferencii. Albánski predstavitelia neposkytli žiadne bližšie detaily o dodávke tureckých bezpilotných lietadiel.

Rusko zosilnilo údery na ukrajinské obilie. Koridor musíme udržať, hovoria námorníci

Reuters pripomína, že tzv. kamikadze drony, známe aj pod názvom vyčkávacia munícia, vyčkávajú v cieľovej oblasti a k svojmu cieľu vyrazia až po jeho lokalizácii. Následne v jeho tesnej blízkosti vybuchnú.

Erdogan na stretnutí s Ramom taktiež vyhlásil, že Turecko Albánsku poskytne podporu v oblasti vojenského vybavenia a výcviku albánskych vojakov. Obaja lídri diskutovali aj o vzájomnej spolupráci v boji proti terorizmu.

Albánsko je spolu s Tureckom členom NATO. Albánska vláda už skôr zaobstarala tri kusy tureckých prieskumných a útočných dronov Bayraktar.

RFE/RL pripomína, že albánske vzdušné sily nedisponujú žiadnymi stíhačkami a k dispozícii majú iba vrtuľníky a niekoľko dronov. O ochranu vzdušného priestoru sa preto starajú spojenci z NATO – Grécko a Taliansko.

V tejto súvislosti Albánsko spolu s NATO v marci tohto roka zrekonštruovalo a obnovilo prevádzku leteckej základne v Kuçovë v strednej časti krajiny.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal