Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Turecký prezident Erdogan: Izrael je „sionistická teroristická organizácia“

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas stredajšieho prejavu v parlamente v Ankare označil Izrael za „sionistickú teroristickú organizáciu“ pre jeho vojnu v Gaze a zintenzívnenie pozemnej ofenzívy v Libanone. „Pred rokom som vyhlásil, že Izrael stojí pred voľbou medzi štátom a teroristickou organizáciou a odvtedy sa Izrael správa ako sionistická teroristická organizácia, keď v Gaze […]
Weniger als 1 Minute. min.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas stredajšieho prejavu v parlamente v Ankare označil Izrael za „sionistickú teroristickú organizáciu“ pre jeho vojnu v Gaze a zintenzívnenie pozemnej ofenzívy v Libanone.

„Pred rokom som vyhlásil, že Izrael stojí pred voľbou medzi štátom a teroristickou organizáciou a odvtedy sa Izrael správa ako sionistická teroristická organizácia, keď v Gaze spáchal najbrutálnejšiu genocídu minulého storočia,“ povedal Erdogan

Keď Izrael zintenzívňuje svoje vojenské operácie v Libanone a Gaze, Erdogan tiež zopakoval svoju kritiku západných mocností za podnecovanie regionálneho násilia.

“Chcel by som jasne povedať, že Izrael je páchateľom genocídy v Gaze, ale toto zverstvo je spáchané so silnou podporou západných krajín a ich vlád,” vyhlásil. “Tí, ktorí pred pódiom hovoria o prímerí a zdržanlivosti, naďalej v zákulisí poskytujú Izraelu všetky druhy zbraní, munície a spravodajskej podpory.”

Erdogan v príhovore k zákonodarcom zdôraznil hrozbu eskalácie napätia po minulotýždňovom iránskom raketovom útoku na Izrael, ktorý posunul Blízky východ bližšie k totálnej regionálnej vojne. Erdogan už dlho kritizuje postup Izraela v Gaze od začiatku vojny v októbri 2023. Na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov v septembri vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby vytvorilo „alianciu ľudskosti“ proti izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi a jeho „vražednej siete“.

Príspevok Turecký prezident Erdogan: Izrael je „sionistická teroristická organizácia“ je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal