Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Vzpomínka na mladou zesnulou zpěvačku: V Ostravě jí věnovali koncert, splnili i její přání

Výroční koncert se odehrál 1. října v katedrále Božského Spasitele. Prostor se podle organizátorů „zaplnil posluchači u příležitosti vzpomínkového koncertu, věnovaného loni zesnulé Patricii Burda Janečkové, mladé nadané zpěvačce, která ve svém mladém věku podlehla rakovině“. ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární filmový producent Watts. Pracoval na Star Wars i Indiana Jonesovi „Možná si teď říkáte, co to […]
Weniger als 1 Minute. min.

Výroční koncert se odehrál 1. října v katedrále Božského Spasitele. Prostor se podle organizátorů „zaplnil posluchači u příležitosti vzpomínkového koncertu, věnovaného loni zesnulé Patricii Burda Janečkové, mladé nadané zpěvačce, která ve svém mladém věku podlehla rakovině“.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární filmový producent Watts. Pracoval na Star Wars i Indiana Jonesovi

„Možná si teď říkáte, co to má společného s varhanami. Nicméně Patricie již za svého života podporovala umění, podporovala stavbu varhan pro kostel sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu a jejím přáním bylo podpořit stavbu varhan pro ostravskou katedrálu,“ vysvětlili v příspěvku na Facebooku.

Na benefičním koncertě se tak na tento účel podařilo vybrat celkem 52 590 korun, čímž se pěvkyni splnilo alespoň takto přání. „Děkujeme všem, kteří společně s námi přišli zavzpomínat na Patricii. Děkujeme také Patricii za to, jak svým hlasem těšila své blízké, známé i neznámé, za její úsměv i pozitivní přístup v každé, i těžké době,“ doplnili lidé z organizace Varhany pro Ostravu.

Janečková prohrála svůj boj s rakovinou 1. října minulého roku. „Jejím přáním bylo o svém zdravotním stavu nikoho neinformovat. Chtěla soustředit síly hlavně na sebe,“ informovali představitelé Lednicko-valtického hudebního festivalu, kde měla zpěvačka vystupovat.

Akce, která se konala 6. října 2023, tak nakonec byla poctou zesnulé umělkyni. Přátelé a blízcí se s ní rozloučili 7. října v kostele Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Gott přijímal závěrečné titulky s pokorou, říká Špátová. Popsala jeho proměnu na konci života

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal