Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Zcash a nové adresy TEX: Ochrana súkromia vs. regulácie

Kryptomena Zcash (ZEC) sa stala predmetom zvýšenej pozornosti v dôsledku zavedenia nových adries TEX, ktoré boli nedávno implementované na platforme Coinbase. Tento krok predstavuje významný rozvoj v oblasti súkromných transakcií a regulácie kryptomien. Zcash, známy svojimi silnými ochrannými vlastnosťami súkromia, ponúka dva typy adries: transparentné adresy (t-adresy) a súkromné/tienené adresy (z-adresy). Tienené adresy využívajú technológiu […]
Weniger als 1 Minute. min.

Kryptomena Zcash (ZEC) sa stala predmetom zvýšenej pozornosti v dôsledku zavedenia nových adries TEX, ktoré boli nedávno implementované na platforme Coinbase. Tento krok predstavuje významný rozvoj v oblasti súkromných transakcií a regulácie kryptomien.

Zcash, známy svojimi silnými ochrannými vlastnosťami súkromia, ponúka dva typy adries: transparentné adresy (t-adresy) a súkromné/tienené adresy (z-adresy). Tienené adresy využívajú technológiu dôkazov s nulovou znalosťou (zk-SNARKs), ktorá umožňuje šifrovanie transakčných údajov, pričom zostávajú overiteľné sieťovými uzlami. Tento prístup umožňuje užívateľom Zcashu vykonávať transakcie s vysokou úrovňou súkromia.

Novozavedené adresy TEX, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre burzy, vyžadujú, aby finančné prostriedky boli odoslané z transparentných adries. Tento krok je reakciou na zvýšený regulačný tlak, ktorý vyvíjajú vlády a finančné inštitúcie, požadujúce väčšiu transparentnosť v transakciách s kryptomenami. V dôsledku toho burza Binance a ďalšie obchodné platformy začali vyžadovať, aby všetky vklady pochádzali z transparentných adries, čo viedlo k vytvoreniu adres TEX.

Adresy TEX sú výsledkom ultimáta od Binance, ktoré hrozilo vyradením Zcashu zo zoznamu, ak nebude zabezpečená transparentnosť na úrovni protokolu. Tento krok má potenciálne dôsledky pre súkromie užívateľov Zcashu, pretože transakcie uskutočnené cez adresy TEX sú viac vystavené možnosti sledovania. Napriek tomu, Zcash si zachováva možnosť vykonávať tienené transakcie, čo udržiava jeho postavenie ako kryptomeny zameranej na súkromie.

Zavedenie adries TEX je dôležitým krokom pre Zcash, pretože umožňuje burzám a ich klientom vyhovieť regulačným požiadavkám bez úplného obetovania súkromia. Tento vývoj naznačuje, že budúcnosť kryptomien bude pravdepodobne zahŕňať neustále vyvažovanie medzi súkromím a reguláciou, pričom kryptomeny ako Zcash budú musieť byť flexibilné, aby sa prispôsobili meniacim sa regulačným prostrediam.

Beitrag Zcash a nové adresy TEX: Ochrana súkromia vs. regulácie wird zuerst angezeigt Kryptoblog24.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal