Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bez passaty. Ak chcete paradajkovú polievku, použite čerstvé paradajky. Recept je veľmi jednoduchý

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/naito29). Na našich stoloch sa často podáva paradajková polievka. Jej výraznú chuť zbožňujú deti aj dospelí. Podávaná s ryžou alebo cestovinami zmizne z tanierov za okamih. Pripravujete ju zvyčajne z pyré? Vyskúšajte iný recept. Paradajková polievka z čerstvých paradajok je skutočné majstrovské dielo. Paradajková polievka Foto: shutterstock/naito29 Paradajková polievka […]
Less than 1 min. min.

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/naito29).

Na našich stoloch sa často podáva paradajková polievka. Jej výraznú chuť zbožňujú deti aj dospelí. Podávaná s ryžou alebo cestovinami zmizne z tanierov za okamih. Pripravujete ju zvyčajne z pyré? Vyskúšajte iný recept. Paradajková polievka z čerstvých paradajok je skutočné majstrovské dielo.

Paradajková polievka
Foto: shutterstock/naito29

Paradajková polievka si v srdciach Slovákov získala osobitné miesto. Mnohí z nás si ju pripravujú aspoň dvakrát do mesiaca, pretože je to rýchle a výživné jedlo. Dokážeme ju uvariť prakticky so zatvorenými očami, ale niekedy stojí za to skúsiť v kuchyni experimentovať. Pripravte si paradajkovú polievku z čerstvej zeleniny a jej chuť si zamilujete.

Paradajková polievka z čerstvých paradajok poteší každého. Recept je veľmi jednoduchý

Na prípravu tejto lahodnej polievky nepotrebujete žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Hoci sa môže zdať jednoduchšie použiť paradajkové pyré, oplatí sa pokrm pripraviť z čerstvej zeleniny. Vôňa a nezabudnuteľná chuť prinúti každého pýtať si ďalšiu porciu.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať:

3 kg paradajok,

2 cibule,

3 strúčiky cesnaku,

2 petržleny,

2 mrkvy

polovica zeleru,

1,5 litra vývaru,

3 lyžice olivového oleja,

3 PL paradajkového pretlaku,

soľ a korenie podľa chuti,

petržlenová vňať a 12 % smotana.

Umyté paradajky vložte do veľkej misy a na pol minúty ich zalejte vriacou vodou. Po minúte ich preložte do misky so studenou vodou a olúpte šupku. Nakrájajte ich na menšie kúsky a odložte bokom. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a dajte ich do veľkého hrnca na rozpálený olej. Smažte, kým nezosklovatie. Potom pridajte nastrúhaný petržlen, mrkvu a zeler, premiešajte a nechajte 5 minút na miernom ohni. Po tomto čase pridajte paradajky a smažte, kým nepustia šťavu. Zeleninu zalejte vývarom, pridajte koncentrát a priveďte do varu. Varte 20 minút. Nakoniec polievku rozmixujte ručným mixérom. Ak je príliš hustá, môžete pridať ešte trochu bujónu alebo vody. Podľa chuti dochuťte soľou a korením a je hotovo.

Paradajkovú polievku môžeme podávať aj s bruschettou s mozzarellou
Foto: shutterstock/yuda chen

Ako podávate paradajkovú polievku? Každý má rád iné prílohy

V slovenských domácnostiach sa k paradajkovej polievke najčastejšie podáva ryža alebo cestoviny. Pokrm však môžete trochu obmeniť a namiesto známych možností zvoliť napríklad krutóny s mozzarellou. Stačí nakrájať bagetu na kúsky, potrieť ju olivovým olejom a na vrch položiť plátky syra. Pripravený chlieb vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 5-7 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Magická“ polievka, ktorá rozpúšťa tuk na bruchu a stehnách. Bez cukety to nepôjde

Lepšia ako paradajková polievka, ale Slováci ju nepoznajú. Najchutnejšia vývarová polievka. Budete prekvapení hlavnou ingredienciou

The post Bez passaty. Ak chcete paradajkovú polievku, použite čerstvé paradajky. Recept je veľmi jednoduchý appeared first on Passion in you.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US