Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bývalý šéf kontrarozviedky slovenskej tajnej služby Tóth o progresívcoch vo Ficovej vláde

www.slovanskenoviny.sk/rss Bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth vo svojom článku okrem iného poukazuje na to, že Tomáš Drucker sa po neúspešnom výsledku jeho strany Dobrá voľba v parlamentných voľbách z roku 2020 dohodol s Petrom Pellegrinim na zlúčení so stranou Hlas a za 300 000 eur si kúpil zvoliteľné miesto na […]
Less than 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth vo svojom článku okrem iného poukazuje na to, že Tomáš Drucker sa po neúspešnom výsledku jeho strany Dobrá voľba v parlamentných voľbách z roku 2020 dohodol s Petrom Pellegrinim na zlúčení so stranou Hlas a za 300 000 eur si kúpil zvoliteľné miesto na kandidátke Hlasu a v konečnom dôsledku aj ministerské kreslo.

PROGRESÍVCI VO VLÁDE FICO 4.0: AKO SME SA SEM DOSTALI

Tento príbeh je v zásade veľmi jednoduchý a priamočiary.

Tomáš Drucker je zrejme nadaný manažér. Očividne sa domnieva, že je aj neodolateľný politik, a preto si založil stranu Dobrá voľba. Výtlak subjektu sa pohyboval na úrovni nula celá nula nič a tomu aj zodpovedal jeho výsledok v parlamentných voľbách 2020.

Súhlasím, že slovné spojenie „nula celá nula nič“ je hyperbola, ale preferenčné smetie Dobrej voľby v prepočítaní na mandáty sa rovnalo materiálnej nule.

Tomáš Drucker sa chcel veľmi vrátiť do politiky, a preto pred parlamentnými voľbami v roku 2023 dohodol s vtedajším predsedom Hlasu Petrom Pellegrinim zlúčenie strán. Peter Pellegrini nepotreboval Tomáša Druckera, ale jeho peniaze na kampaň. A tak si Tomáš Drucker za nejakých 300 000 eur kúpil zvoliteľné miesto na kandidátke Hlasu a v konečnom dôsledku aj ministerské kreslo.

Zlúčenie Hlasu s Dobrou voľbou znamenalo, že v strane Petra Pellegriniho sa spolu s Tomášom Druckerom usalašili aj také esá, akým je progresívny extrémista Rado Baťo. Do tohto balíka progresívnej akvizície Hlasu patria aj Zuzana Dolinková a ďalšie postavy z obežnej dráhy Tomáša Druckera.

Udalosti ostatných dní nasvedčujú predpokladu, že vo zvyšných troch rokoch prebiehajúceho volebného obdobia bude musieť vládna koalícia počítať s odstredivými silami na dvoch frontoch. Jedným sú poslanci klubu SNS pochádzajúci z Národnej koalície. Druhým budú progresívne sily, baštou ktorých sa stalo ministerstvo školstva s čoraz okatejšou podporou prezidentského paláca.

Tomáš Drucker rozohral zaujímavú partiu. Vytvára si priestor na to, aby jeho krídlo Hlasu bolo v budúcnosti prijateľným koaličným partnerom Progresívneho Slovenska, SaS a KDH. Zatiaľ ostáva nejasné, ako sa s vývojom v strane vyrovná nový predseda Hlasu Matúš Šutaj-Eštok a kam ho viac ťahá srdce. K Tomášovi Druckerovi alebo k bývalým straníkom zo Smeru?

Ešte podstatnejšia otázka znie: Ku komu a k čomu majú bližšie srdcia a mysle väčšiny Hlasu a ako sa zásadnejšie vnútorné názorové rozpory odrazia na budúcej existencii strany?

infovojna


Contribution Bývalý šéf kontrarozviedky slovenskej tajnej služby Tóth o progresívcoch vo Ficovej vláde is shown first on .

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US