Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Digitálna výchova v Kysuckom Novom Meste

V mestskej knižnici prebieha v prvom polroku vzrušujúci projekt nazvaný "Digitálna výchova v knižnici", ktorý bol realizovaný vďaka podpore grantového programu Nadácie Orange Digitálna budúcnosť. Ako informuje mesto Kysucké Nové Mesto, cieľom tohto projektu je obohatiť tradičné vzdelávanie v školách o neformálne vzdelávanie v knižnici, pričom sa zameriava na aktuálne témy v oblasti digitálnych zručností […]
Less than 1 min. min.

V mestskej knižnici prebieha v prvom polroku vzrušujúci projekt nazvaný „Digitálna výchova v knižnici“, ktorý bol realizovaný vďaka podpore grantového programu Nadácie Orange Digitálna budúcnosť.

Ako informuje mesto Kysucké Nové Mesto, cieľom tohto projektu je obohatiť tradičné vzdelávanie v školách o neformálne vzdelávanie v knižnici, pričom sa zameriava na aktuálne témy v oblasti digitálnych zručností prostredníctvom zábavnej a jednoduchej formy.

Žiaci základných škôl z mesta a jeho okolia mali možnosť absolvovať rôzne témy vrátane „Rozprávkového programovania s ozobotmi“, „Pokročilého programovania s OzoBlockly“ a „Základov práce v grafickom programe Canva“. Tieto aktivity umožnili deťom pracovať s malými robotmi, aplikáciami a grafickým dizajnom, pričom ich nadchol ich veľký záujem a pozitívne reakcie.

Stredoškoláci sa venovali téme „Kritické myslenie – vyhľadávanie a overovanie informácií“, čo je veľmi dôležitá schopnosť v digitálnom veku, kde je prístup k informáciám tak ľahký, ale zároveň aj riskantný.

V najbližších mesiacoch projekt ponúkne ďalšie témy, ako je „Pokecaj si s umelou inteligenciou“ a „Kritické myslenie“ s pomocou kamarátov Bluda a Balamuta. Tieto aktivity sú zamerané na rozvoj digitálnych zručností a kritického myslenia žiakov, čo je kľúčovým aspektom v ich digitálnom a osobnom živote.

Je dôležité, že digitálne vzdelávanie bude pokračovať aj po ukončení projektu. Uvedené témy zostanú v ponuke knižnice a budú neustále dopĺňané, aby poskytovali žiakom a študentom príležitosť rozvíjať svoje digitálne schopnosti aj v budúcnosti. Tento projekt prispieva k budovaniu digitálnej gramotnosti mladých ľudí a pripravuje ich na úspešné fungovanie v digitálnom svete.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US