Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

The pension will change in 2025, this calculator will show you the resulting number

V období, keď sa každé euro počíta, prichádza pre slovenských dôchodcov dôležitá správa. Rok 2025 prinesie zvýšenie dôchodkov o 2,1 %, čo je síce menej ako v predchádzajúcich rokoch, ale stále predstavuje vítaný prírastok k mesačným príjmom seniorov. Táto zmena vyplýva z nedávno schváleného rozpočtu Sociálnej poisťovne, ktorý vláda odsúhlasila 15. októbra. Poukázal na to […]
Less than 1 min. min.

V období, keď sa každé euro počíta, prichádza pre slovenských dôchodcov dôležitá správa. Rok 2025 prinesie zvýšenie dôchodkov o 2,1 %, čo je síce menej ako v predchádzajúcich rokoch, ale stále predstavuje vítaný prírastok k mesačným príjmom seniorov.

Táto zmena vyplýva z nedávno schváleného rozpočtu Sociálnej poisťovne, ktorý vláda odsúhlasila 15. októbra. Poukázal na to portál Peniaze.sk.

Kedy bude zvýšenie výraznejšie?

Valorizácia dôchodkov v roku 2025 bude výrazne nižšia v porovnaní s rokom 2024, kedy došlo dokonca k dvojnásobnému zvýšeniu. Tento pokles je priamym dôsledkom nižšej miery dôchodcovskej inflácie. Je však dôležité poznamenať, že štát predpokladá výraznejšie zvýšenie v roku 2026, a to až o 5,7 %, čo môže v dlhodobejšom horizonte priniesť úľavu mnohým dôchodcom.

Pre lepšie pochopenie, ako sa táto zmena dotkne jednotlivých dôchodcov, portál Peniaze.sk vytvoril unikátnu kalkulačku. Pomocou nej si môžete ľahko vypočítať, o koľko sa váš dôchodok v roku 2025 zvýši. Stačí zadať súčasnú výšku vášho dôchodku a kalkulačka vám ukáže presný nárast vašich mesačných príjmov.

Je dôležité poznamenať, že táto valorizácia sa týka dôchodkov priznaných pred 1. januárom 2025. Pre novopriznané dôchodky od tohto dátumu bude platiť iný vzorec výpočtu, čo môže viesť k mierne odlišným výsledkom.

Schválený rozpočet Sociálnej poisťovne na rok 2025 počíta s celkovými zdrojmi vo výške 16,028 miliardy eur, čo predstavuje takmer 5 % nárast oproti aktuálnemu roku. Tento nárast odráža snahu vlády zabezpečiť stabilitu dôchodkového systému v nasledujúcom období.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Vypočítajte si, o koľko sa vám zvýši penzia

The post The pension will change in 2025, this calculator will show you the resulting number appeared first on CRYPTO MAGAZINE.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US