Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Finančná správa poľuje na skupinu Slovákov. Na pokutách vyzbierali už 116 610 EUR

Finančná správa odhalila rozsiahle porušovanie zákona. Viac ako 42 % kontrolných nákupov skončilo pokutou. Finančné riaditeľstvo SR oznámilo, že počas akcie Horúce leto 3 bol zaznamenaný vysoký podiel porušení zákona pri kontrolných nákupoch. Vysoký podiel porušení zákona Z celkových 1 022 kontrolných nákupov, vykonaných od 1. júla do 4. augusta 2024, až 42,95 % vyústilo […]
Less than 1 min. min.

Finančná správa odhalila rozsiahle porušovanie zákona. Viac ako 42 % kontrolných nákupov skončilo pokutou.

Finančné riaditeľstvo SR oznámilo, že počas akcie Horúce leto 3 bol zaznamenaný vysoký podiel porušení zákona pri kontrolných nákupoch.

Vysoký podiel porušení zákona

Z celkových 1 022 kontrolných nákupov, vykonaných od 1. júla do 4. augusta 2024, až 42,95 % vyústilo do pokuty. Celková výška udelených pokút dosiahla 116 610 eur.

Finančná správa robí celé leto kontroly

Príslušníci Finančnej správy od začiatku júla kontrolujú evidenciu tržieb na miestach s vysokou turistickou návštevnosťou, ako sú hudobné festivaly, jarmoky, kultúrno-spoločenské podujatia, bary, reštaurácie, sezónne prevádzky a kúpaliská.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponsored content

Riaditeľstvo zdôrazňuje, že cieľom akcie Horúce leto 3 nie je pokutovať podnikateľov, ale zabezpečiť dodržiavanie zákona a správnu evidenciu tržieb prostredníctvom elektronických registračných pokladníc. Finančná správa o kontrolnej akcii intenzívne informuje, no napriek tomu sa zdá, že mnohí podnikatelia sú nepoučiteľní.

„Nepoctiví podnikatelia podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Nevydaním dokladu si krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť,“ uvádza Finančná správa.

Občanov, ktorí sa stretnú s vydávaním neúplných alebo falošných pokladničných dokladov, prosí, aby túto skutočnosť ohlásili finančnému riaditeľstvu emailom na adresu pokladnica@financnasprava.sk. Kontrolná akcia Horúce leto 3 bude pokračovať až do konca augusta. Prvé výsledky ukazujú potrebu zvýšeného dohľadu nad dodržiavaním zákona o evidencii tržieb.

The post Finančná správa poľuje na skupinu Slovákov. Na pokutách vyzbierali už 116 610 EUR appeared first on CRYPTO MAGAZINE.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US