Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Irán protestuje proti novým sankciám EÚ. Poprel, že dodáva strely Rusku

Irán dnes protestoval proti novým sankciám, ktoré sa proti nemu v pondelok rozhodla zaviesť Európska únia. Odmieta tiež, že by dodával balistické rakety ruskej armáde, čo je hlavný dôvod prijatia sankcií, píšu agentúry AFP a Reuters. Podľa Iránu sankcie porušujú medzinárodné právo a nikam nepovedú. Hovorca iránskeho ministerstva zahraničia podľa agentúry Reuters uviedol, že únijné […]
Less than 1 min. min.

Irán dnes protestoval proti novým sankciám, ktoré sa proti nemu v pondelok rozhodla zaviesť Európska únia. Odmieta tiež, že by dodával balistické rakety ruskej armáde, čo je hlavný dôvod prijatia sankcií, píšu agentúry AFP a Reuters. Podľa Iránu sankcie porušujú medzinárodné právo a nikam nepovedú.

Hovorca iránskeho ministerstva zahraničia podľa agentúry Reuters uviedol, že únijné štáty a Británia, ktorá v pondelok tiež ohlásila nové protiiránske sankcie, uverili nepravdivým informáciám o tom, že Irán dodáva Rusku balistické rakety na boj na Ukrajine. Hovorca povedal, že Irán sa do rusko-ukrajinského konfliktu nijako nezapája.

Ministri zahraničia krajín EÚ schválili sankcie voči Iránu za dodávky rakiet do Ruska

Irán si kvôli sankciám predvolal maďarského veľvyslanca, ktorého krajina v tomto polroku predsedá Rade Európskej únie. Iránski predstavitelia veľvyslanci podľa oficiálnej tlačovej agentúry IRNA povedali, že „nelegálne a donucovacie metódy ako sankcie proti Iránu sú neprijateľné a nikam nepovedú“. Iránska diplomacia tiež uviedla, že vojenská spolupráca s Ruskom rešpektuje legálne mantinely a jej cieľom je posilniť ochranu iránskych národných záujmov.

V pondelok únijní ministri zahraničia schválili uvalenie sankcií na 14 osôb a subjektov z Iránu zapojených podľa EÚ do dodávok rakiet a bezpilotných prostriedkov Rusku. Podobný krok urobila aj Británia. Nové sankcie sa okrem iného týkajú najväčšej iránskej leteckej spoločnosti Air Iran, ktorá kvôli tomu zrušila svoje lety do EÚ.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US