Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Japonský premiér Išiba sa chce stretnúť s víťazom prezidentských volieb v USA ešte pred januárom

Japonský premiér Šigeru Išiba zvažuje návštevu víťaza prezidentských volieb v Spojených štátoch ešte pred jeho slávnostnou inauguráciou, ktorá sa bude konať v januári budúceho roka, uviedol japonský denník Yomiuri v nedeľu. Správa pochádza z agentúry Reuters. „Pre predsedu vlády Japonska a spojenca USA je nevyhnutnosťou nadviazať vzťahy (s novozvoleným prezidentom) ešte pred oficiálnym nástupom do funkcie,“ […]
Less than 1 min. min.

Japonský premiér Šigeru Išiba zvažuje návštevu víťaza prezidentských volieb v Spojených štátoch ešte pred jeho slávnostnou inauguráciou, ktorá sa bude konať v januári budúceho roka, uviedol japonský denník Yomiuri v nedeľu. Správa pochádza z agentúry Reuters.

„Pre predsedu vlády Japonska a spojenca USA je nevyhnutnosťou nadviazať vzťahy (s novozvoleným prezidentom) ešte pred oficiálnym nástupom do funkcie,“ citoval premiéra denník v rámci rozhovoru.

Premiér zároveň povedal, že nevylučuje možnosť návštevy USA pred alebo po plánovanej ceste do Južnej Ameriky v polovici novembra, kde sa zúčastní na summite Združenia pre hospodársku spoluprácu Ázie a Tichomoria v Peru a na summite skupiny G20 v Brazílii, ozrejmil Yomiuri. Išlo by tak o prvú Išibovu návštevu Spojených štátov od nástupu do úradu.

Prezidentské voľby v USA, v ktorých sa proti sebe postavia demokratka Kamala Harrisová a republikán Donald Trump, sa budú konať 5. novembra.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US