Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kvetinové „pompony“ sú hitom tejto sezóny. Sú krajšie ako pivonky. Kvitnú až do októbra

11.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga_Ionina). Ruže patria medzi najobľúbenejšie záhradné kvety, ale väčšina odrôd zle znáša nepriaznivé poveternostné podmienky. Ak hľadáte odolnú rastlinu, stavte na túto odrodu. Svojím vzhľadom pripomína pivóniu a kvitne až do jesene. Ruža Herzogin Christiana je opakovane kvitnúca mnohokvetá ruža zo špeciálnej série PARFUMA.Foto: shutterstock/Olga_Ionina Záhonová ruža Herzogin Christiana […]
Less than 1 min. min.

11.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga_Ionina).

Ruže patria medzi najobľúbenejšie záhradné kvety, ale väčšina odrôd zle znáša nepriaznivé poveternostné podmienky. Ak hľadáte odolnú rastlinu, stavte na túto odrodu. Svojím vzhľadom pripomína pivóniu a kvitne až do jesene.

Ruža Herzogin Christiana je opakovane kvitnúca mnohokvetá ruža zo špeciálnej série PARFUMA.
Foto: shutterstock/Olga_Ionina

Záhonová ruža Herzogin Christiana sa vyznačuje intenzívnou vôňou, vysokou odolnosťou voči chorobám a bielo-krémovými kvetmi s ružovým nádychom, ktoré vyzerajú ako pompony. Záhradníci si ju obľúbili z dobrého dôvodu. Vyzerá nádherne a nikto okolo nej neprejde ľahostajne. Ako sa o ňu starať, aby lahodila oku počas celej sezóny?

Ktorá ruža do vašej záhrady? Stavte na tento druh a vaši susedia vám budú závidieť

Krík ruže Herzogin Christiana dorastá do výšky 1,2 metra. Je to mrazuvzdorná odroda, takže bez problémov znáša mrazy. Najlepšie bude rásť na slnečnom, ale chránenom mieste. Ideálnym substrátom je humus a kyprá pôda. Ide o mimoriadne odolnú odrodu ruže voči chorobám. Nebojí sa hubových chorôb ani tmavej škvrnitosti listov. Pri správnej starostlivosti môže kvitnúť až do októbra.

Aby vaša ruža bohato kvitla, je dobré ju pravidelne hnojiť, čo by malo trvať až do júna. Namiesto lietania do záhradníctva však môžete vyskúšať domáce prostriedky, ktoré sú lacnejšie a rovnako účinné. V prípade odrody Herzogin Christiana sa osvedčí hnojivo zo žihľavy.

V jej vôni možno cítiť citrón, bazu a šampanské s jemným akcentom maliny a klasickej ruže.
Foto: shutterstock/Oddy2553

TIP! Žihľavové hnojivo pripravíte z kilogramu čerstvých a narezaných rastlín. Pridajte ich do 10 litrov vody, prikryte a odložte na tmavé a chladné miesto. Keď sa na vzduchu už neobjaví pena, je to znamenie, že kvasenie sa skončilo. Zmes zrieďte vodou v pomere 1:10 a rastliny zalejte.

Ako hnojiť ruže? Na to dobre fungujú domáce prostriedky

Na zlepšenie kvitnutia ruží môžete použiť produkty z kuchynskej linky. Domáce hnojivá zvýšia odolnosť rastliny a tiež spôsobia, že konáre budú obsypané kvetmi.

Hnojivo z banánových šupiek. Nakrájajte šupku na kúsky a vložte ju do nádoby, potom ju zalejte teplou vodou a nechajte stáť 24 hodín. Po uplynutí tejto doby roztok zrieďte vodou v pomere 1:1 a ruže zalejte.

Hnojivo z kávovej usadeniny. Jednu kávovú usadeninu zalejte litrom vody, premiešajte a nalejte pod rastliny.

V prípade odrody Herzogin Christiana sa osvedčí hnojivo zo žihľavy.
Foto: shutterstock/Martina Unbehauen

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Strihanie ruží v lete. Čo možno urobiť, aby ruže kvitli až do neskorej jesene?

Chcete, aby vaše ruže kvitli až do neskorej jesene? Držte sa tohto jednoduchého pravidla

The post Kvetinové „pompony“ sú hitom tejto sezóny. Sú krajšie ako pivonky. Kvitnú až do októbra appeared first on Passion in you.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US