Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Letisko Košice zaznamenalo najúspešnejší prvý polrok v histórii, rekordný bol aj jún

Bránami letiska Košice prešlo za prvých šesť mesiacov tohto roka 271 077 cestujúcich. Ide o najúspešnejší prvý polrok v histórii letiska Košice. Rekordný bol aj jún, keď vybavili 90 995 cestujúcich. Informoval o tom hovorca košického letiska Juraj Tóth. Medziročný nárast za prvý polrok dosiahol 9,4 percenta. V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o […]
Less than 1 min. min.

Bránami letiska Košice prešlo za prvých šesť mesiacov tohto roka 271 077 cestujúcich. Ide o najúspešnejší prvý polrok v histórii letiska Košice. Rekordný bol aj jún, keď vybavili 90 995 cestujúcich. Informoval o tom hovorca košického letiska Juraj Tóth.

Medziročný nárast za prvý polrok dosiahol 9,4 percenta. V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o 23,5 percenta. „Vyše 216-tisíc cestujúcich využilo pravidelné linky do jednej z deviatich destinácií – Dublin, Liverpool, Londýn Luton, Londýn Stansted, Praha, Varšava, Viedeň, Zürich, Zadar. Ďalších vyše 52-tisíc cestujúcich letelo z, respektíve do Košíc, na charterových letoch,“ spresnil.

Dovolenková sezóna sa naplno rozbehla v júni, ktorý bol najsilnejším mesiacom. V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných 17 destinácií v 11 krajinách. Ponuku dopĺňa pravidelné spojenie Košíc s chorvátskym Zadarom, ktoré do 29. septembra dvakrát týždenne prevádzkuje spoločnosť Ryanair.

Podľa Tótha sú populárne aj destinácie, ako Malaga, Barcelona, Paríž či Rím, do ktorých sa dá z Košíc odletieť s prestupom vo Viedni, Zürichu alebo Varšave. Prostredníctvom ponuky sieťových dopravcov sa častejšie lieta aj do Severnej Ameriky. „Medzi najobľúbenejšie destinácie patria New York, Los Angeles, Miami a Toronto,“ dodal.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US