Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Průvodčí byli vyzváni, aby v zájmu klidu nekontrolovali jízdenky cizinců

V Německu zaznamenávají rekordní počet útoků nožem na nádražích a ve vlacích. Stále častěji dochází i k napadení průvodčích nebo sexuálním útokům na cestující. Již nějaký čas se raději průvodčí zejména na některých trasách vyhýbali kontrole jízdenek, což však dosud nebylo oficiálně posvěceno. Němečtí průvodčí ve spolkové zemi Durynsko dostali povolení nekontrolovat jízdenky zahraničních cestujících […]
Less than 1 min. min.

V Německu zaznamenávají rekordní počet útoků nožem na nádražích a ve vlacích. Stále častěji dochází i k napadení průvodčích nebo sexuálním útokům na cestující.

Již nějaký čas se raději průvodčí zejména na některých trasách vyhýbali kontrole jízdenek, což však dosud nebylo oficiálně posvěceno.

Němečtí průvodčí ve spolkové zemi Durynsko dostali povolení nekontrolovat jízdenky zahraničních cestujících poté, co se zvýšil počet útoků ze strany žadatelů o azyl vůči personálu.

Thüringer Allgemeine v neděli uvedl, že železniční personál byl informován, aby udělal vše, co je v jejich silách, aby zmírnil eskalaci problémových cestujících, i kdyby to znamenalo, že jim v podstatě poskytne možnost absolvovat cestu bez jízdenky.

Německé noviny byly kontaktovány manželským párem, který nedávno cestoval vlakem Süd-Thüringen-Bahn a všiml si, že těm, které považovali za cizince, nebyly kontrolovány jízdenky, zatímco němečtí dojíždějící byli stále kontrolováni.

Po kontaktování poskytovatele železničních služeb mluvčí toto obvinění popřel a tvrdil, že jízdenky byly pravděpodobně zkontrolovány předtím, než pár nastoupil do vlaku.

Při dalším dotazování však železniční společnost připustila, že průvodčí měli právo nepožadovat  platné jízdenky, pokud se domnívali, že situace hrozí eskalací a cítili se ohroženi nebo zastrašováni.

Stejná železniční společnost se nedávno dostala na titulní stránky novin, když si její podniková rada v dopise levicovému zemskému ministerskému předsedovi  Bodo Ramelowovi stěžovala na chování cizinců ve veřejné dopravě.

Výňatek z dopisu zněl:

Státní a federální politika opakovaně hovoří o „integraci“ a toleranci vůči migrantům/uprchlíkům. Ptáme se vás vážně, jak můžete očekávat, že občané této země budou otevření vůči uprchlické politice, která je praktikována, když toho musí být svědky – prakticky každý den, a to nejen ve veřejné dopravě! Takové násilí, brutalita a absolutní pohrdání a výsměch našim zákonům a společnosti, včetně jejích takzvaných „hodnot“?

Zánik civilizovaného cestování není vyhrazen pouze Německu. V sousední Francii kriminalita ve veřejné dopravě v poslední době raketově vzrostla, což se časově shoduje s dramatickým nárůstem počtu podezřelých z migračního prostředí.

Roční údaje poskytnuté statistickým úřadem francouzského ministerstva vnitra, SSMSI, v září loňského roku odhalily, že 69 procent násilných loupeží a dalších násilných trestných činů, včetně sexuálních útoků, ve veřejné dopravě v pařížském regionu Île-de-France bylo spácháno cizími státními příslušníky.

Zbytek byli většinou „Francouzi,“ jejichž předkové nepochází z Evropy.

Bližší pohled na data ukázal, že Afričané jsou sami zodpovědní za 52 procent těchto zločinů, zatímco představují pouze 3,2 procenta populace Francie.

V celé Francii je 55 procent podezřelých z přestupků ve veřejné dopravě z řad cizinců, ukazují údaje.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US