Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov, dohliadať budú aj na bezpečnosť vo vlakoch

Policajti tiež budú kontrolovať dodržiavanie rýchlosti jazdy či zákaz požívania alkoholu u vodičov.
Less than 1 min. min.

28.3.2024 (SITA.sk) – Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov. Zvýšené opatrenia platia od štvrtka do utorka 2. apríla. Príslušníci policajného zboru budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Kontrola bude predovšetkým zameraná na dodržiavanie rýchlosti jazdy či zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi.

„Predpokladáme zvýšenú intenzitu cestnej premávky, preto budú policajti v prípade potreby nápomocní pri riadení a usmerňovaní dopravy. Tiež budú dohliadať na miesta, kde je možné predpokladať zvýšený počet chodcov, ako sú napríklad kostoly, cintoríny, nákupné centrá a ďalšie miesta. Najmä počas predpokladaného zvýšeného presunu občanov budú policajti preventívne pôsobiť nielen na železničných staniciach, ale aj priamo vo vybraných regionálnych vlakoch, rýchlikoch a v medzinárodných vlakoch,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Všetky krajské riaditeľstvá policajného zboru si na základe vlastných analýz dopravno-bezpečnostnej situácie naplánujú miesta a časy kontrol, a to tak, aby boli efektívne a pôsobili predovšetkým preventívne.

Bárdyová taktiež informovala, že od začiatku roka 2024 evidujú už 2 267 dopravných nehôd, čo je o 35 menej ako v rovnakom období vlaňajška. O život doposiaľ prišlo 53 ľudí, z ktorých bol jeden motocyklista a 14 chodcov.

More on topics: Policajti, Veľkonočné sviatky
Source: SITA.sk – Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov, dohliadať budú aj na bezpečnosť vo vlakoch © SITA All rights reserved.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US