Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poslanci rozhodnú o osude Šimečku, hlasovať sa bude tajne (naživo)

Návrh na odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu podali Smer-SD a Slovenská národná strana (SNS).
Less than 1 min. min.

17.9.2024 (SITA.sk) – V parlamente by sa malo v utorok po 11:00 tajne hlasovať o odvolaní Michala Šimečka z postu podpredsedu parlamentu. Je však možné, že sa o osude lídra hnutia Progresívne Slovenska (PS) rozhodne až po piatej podvečer.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Návrh na odvolanie Šimečku z funkcie podali Smer-SD a Slovenská národná strana (SNS) . Mimoriadna schôdza sa konala vo štvrtok 12. septembra a do rozpravy sa prihlásilo 44 poslancov a šiesti za poslanecké kluby. Na začiatku bolo odhlasované, že sa bude rokovať aj po 19:00 až do prerokovania tohto bodu.

Všetci poslanci však nevystúpili, pretože pred pol dvanástou večer, prítomní zákonodarcovia vyjadrili všeobecný súhlas s návrhom podpredsedu parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD), aby bola rozprava ukončená.

Predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Ján Richter na utorňajšej tlačovej konferencii uviedol, že všetci poslanci strany zahlasujú za odvolanie. Rovnako tak sú pripravení urobiť aj poslanci SNS. Predseda strany Hlas-SD a minister Matúš Šutaj Eštok na tlačovej konferencii v utorok 10. septembra, že strana Hlas-SD sa pridá ku koaličným partnerom.

Poslanecké kluby hnutia PS, strany Sloboda a Solidarita a Kresťanskodemokratické hnutie už minulý týždeň deklarovali, že sa na tejto tajnej voľbe nezúčastnia. K neúčasti na tajnej voľbe sa prihlásil aj Poslanecký klub Slovensko, Kresťanská únia, Za ľudí.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolávanie Michala Šimečku, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Rokovanie NR SR
Zdroj: SITA.sk – Poslanci rozhodnú o osude Šimečku, hlasovať sa bude tajne (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US