Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo sa naďalej množia falošné predstavy o ruskej politike voči Izraelu?

Nikto by nemal očakávať, že komunita Alt-Media napraví v mysliach svojich divákov falošné predstavy, ktoré „potemkinizmus“ spájal s ruskou politikou voči Izraelu. Putin sa v piatok stretol s poprednými novinármi BRICS, ktorého prepis tu bol v ruštine k dispozícii už v sobotu ráno, zatiaľ čo anglický tu ešte nebol v čase písania tohto článku v […]
Less than 1 min. min.

Nikto by nemal očakávať, že komunita Alt-Media napraví v mysliach svojich divákov falošné predstavy, ktoré „potemkinizmus“ spájal s ruskou politikou voči Izraelu.

Putin sa v piatok stretol s poprednými novinármi BRICS, ktorého prepis tu bol v ruštine k dispozícii už v sobotu ráno, zatiaľ čo anglický tu ešte nebol v čase písania tohto článku v plnom znení zverejnený. Diskutoval o širokom spektre problémov, ale tento článok sa zameria na dôležitý pohľad, ktorý zdieľal o ruskej politike voči Izraelu, ktorá je nesprávne prezentovaná komunitou Alt-Media (AMC) a ich rivalmi z mainstreamových médií (MSM). Tu je niekoľko brífingov na pozadí:

* 25. októbra 2023: „Obe strany by mali oceniť zásadovú neutralitu Ruska voči vojne medzi Izraelom a Hamasom“

* 31. december 2023: „Objasnenie Lavrovovho porovnania poslednej vojny medzi Izraelom a Hamasom a ruskou špeciálnou operáciou“

* 26. septembra 2024: „Lavrov pripomenul svetu, že Rusko je odhodlané zabezpečiť bezpečnosť Izraela“

* 4. október 2024: „Rusko a Os odporu budú vždy zásadne nesúhlasiť s budúcnosťou Palestíny“

* 11. október 2024: „Rusko predáva spracované ropné produkty Izraelu a uľahčuje vývoz ropy z Kazachstanu do Izraela“

Aby som to zhrnul, Rusko vždy podporovalo riešenie v podobe dvoch štátov a potrebu zaistiť bezpečnosť Izraela, ale je proti teroristickým činom proti Izraelu, ktoré vedie palestínska frustrácia z nedostatočného pokroku vo vyššie uvedenom riešení a izraelského kolektívneho potrestania Palestínčanov, kedykoľvek sa to stane. sa stane. Rusko je tiež proti všetkým výzvam na zničenie Izraela a uvaleniu sankcií proti nemu, ktoré neboli najprv schválené BR OSN. AMC a MSM však len zriedkavo informujú svoje publikum o týchto skutočnostiach.

Obaja namiesto toho šírili falošnú predstavu, že Rusko je tajne spojené s Iránom proti Izraelu, každý pred svojou vlastnou ideologickou agendou, pričom AMC to považuje za niečo chvályhodné, zatiaľ čo MSM to považuje za odsúdeniahodné. Putin vie, že MSM hrubo skresľuje politiku jeho krajiny voči Izraelu, a preto využil príležitosť a objasnil to, keď sa ho na to v piatok niekoľkokrát pýtali, pričom prvá sa týkala riešenia pokračujúcich nepriateľských akcií.

Začal tým, že všetkým pripomenul záväzok Ruska k riešeniu v podobe dvoch štátov a jeho presvedčenie, že zlyhanie pri jeho realizácii je koreňom všetkých súčasných problémov. Potom odkázal na svoje mnohé rozhovory s izraelským vedením na túto tému a na svoj názor, že ich predpokladané ekonomicko-centrické riešenie nie je životaschopné, pretože je presvedčený, že treba riešiť aj duchovné, historické a iné otázky. Verí tiež v oživenie multilaterálnych rozhovorov a rozšírenie počtu účastníkov na nich.

Putina sa neskôr pýtali na izraelsko-iránske napätie. Potvrdil, že Rusko má dôverný vzťah s oboma, a preto by medzi nimi pomohlo, ak o to bude požiadané, pretože nechce väčšiu vojnu. Odmietol komentovať nedávne útoky Izraela, ktoré by mohli byť odkazom na jeho bombardovanie iránskeho konzulátu v Damasku a zavraždenie šéfa Hizballáhu Seyyeda Hassana Nasralláha, ale nebol taký zdržanlivý, pokiaľ ide o terorizmus proti Izraelu. Povedal, že odsudzuje každý jeho prejav.

Posledná otázka o Izraeli prišla na konci ich stretnutia a tiež sa opäť týkala jeho napätia s Iránom. Putin znovu potvrdil, že Rusko nebude zasahovať do ich vzťahov, ale zopakoval svoju ponuku na sprostredkovanie medzi nimi, a to aj v prípade Libanonu, o ktorom sa hovorilo v otázke, ak o to požiadajú. To bolo všetko, čo povedal o Izraeli, ale všetko, čo zdieľal počas stretnutia, odhalilo falošné vnímanie ruskej politiky voči Izraelu, ktorú presadzovali AMC a MSM.

MSM je nenapraviteľné, pretože je poháňané túžbou zdiskreditovať Rusko, a preto bude zámerne klamať o svojej politike, najmä voči Izraelu, ale AMC má byť iná, pretože sa považuje za priateľskú voči Rusku. Posledné pozorovanie robí ešte mätúcejšie, prečo top influenceri len zriedka informujú svoje publikum o faktoch o svojej politike voči Izraelu. Dôvodom je, že veľká väčšina z nich sú propalestínski aktivisti a nie analytici ruskej zahraničnej politiky.

Preto uprednostňujú nesprávne vysvetľovanie Ruska ako toho, že je na ich strane proti Izraelu, namiesto toho, aby zdieľali pravdu o jeho vyvažovaní, pretože tá istá pravda im nepomôže získať toľko vplyvu, presadiť svoju ideológiu a/alebo žiadať toľko darov, ako pridávať do túžobné očakávania ich publika. Tieto postranné motívy zodpovedajú za ich nepresné spravodajstvo, ktoré masívne zavádza svoje publikum vždy, keď to robia špičkoví influenceri, ktorí sú považovaní za „susediacich so štátom“.

Týka sa to tých, ktorí sú pozvaní do Ruska, aby sa zúčastnili na oficiálnych podujatiach, ako je februárové fórum multipolarity, letné Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum a jesenné Východné ekonomické fórum a spol. Náhodní pozorovatelia preto predpokladajú, že na ich narážke musí byť niečo pravdy a v niektorých prípadoch dokonca priamo tvrdia, že Rusko je tajne spojené s Iránom proti Izraelu, inak by ich ruskí partneri, ktorí ich pozvali na tieto udalosti, jemne postrčili, aby opravili svoje nepresné správy.

Realita je však taká, že sa zdá, že v hre je niečo, čo možno opísať ako „potemkinizmus“ alebo vypočítavé vytváranie umelých realít na strategické účely. Misportrály ruskej zahraničnej politiky, najmä voči Izraelu, sa môžu ticho šíriť bez prekážok v dôsledku očakávania, že zlepšia jej mäkkú silu v očiach zamýšľaného publika. Je to však riskantný prístup, pretože tí, ktorí neskôr prídu na pravdu, ktorú Rusko neskrýva, sa môžu cítiť podvedení a naštvaní.

Iní by mohli dôverovať „štátom susediacim“ špičkovým ovplyvňovateľom AMC natoľko, že odmietli pravdu po tom, čo ju objavia, ako napríklad predstavu, že Putin „hrá 5D šach, aby rozdúchal sionistov“, keď sa dozvedel o jeho desaťročia trvajúcej chvále Izraela alebo Piatkové stretnutie, teda lipnutie na klamstvách, ktoré im povedali. Bez ohľadu na výsledok sa každá politika mäkkej sily postavená na klamstve a klamstvách, ako je tá „potemkinovská“ o rusko-izraelských vzťahoch, nakoniec ukáže ako kontraproduktívna, no šou pokračuje.

Je to preto, že tí v krajine, ktorí pozývajú týchto najlepších ovplyvňovateľov AMC na oficiálne udalosti, úprimne veria, že tento prístup pomáha Rusku, a preto ich jemne nenabádajú, aby opravili svoje nepresné správy o svojej zahraničnej politike. Neexistujú ani žiadne životaschopné slučky spätnej väzby na posúdenie toho, nakoľko je to kontraproduktívne, a ani dotknuté osoby mimo tejto siete mäkkej energie nemôžu zasiahnuť, aby problém vyriešili kvôli prísne segmentovanej povahe ruského „vysávaného“ systému.

Konečným výsledkom je, že poprední vplyvní činitelia AMC ako ten, ktorý tvrdil, že „dve spravodajské agentúry z dvoch samostatných ázijských krajín“ potvrdili jeho príbeh o tom, že Rusko vlani v apríli nad Jordánskom zostrelilo izraelský F-35 vyzbrojený jadrovými zbraňami, nikdy neuviedli presný záznam. zostať „susediaci so štátom“. Ako už bolo napísané, náhodní pozorovatelia majú dojem, že na tom musí byť niečo pravdy, inak by už boli podniknuté nápravné opatrenia, čím by sa ďalej mätilo vnímanie ruskej politiky.

Následný zmätok sa prehlbuje medzi tými, ktorí poznajú článok 282 ruského trestného zákonníka, ktorý zakazuje „podnecovanie k nenávisti alebo nepriateľstvu, ako aj ponižovanie ľudskej dôstojnosti“. Každý, kto to urobí „na základe pohlavia, rasy, národnosti, jazyka, pôvodu, postoja k náboženstvu, ako aj príslušnosti k akejkoľvek sociálnej skupine“, je zodpovedný za trestné stíhanie, no vyššie uvedený hlavný ovplyvňovateľ AMC sa pravidelne odvoláva na „talmudských psychopatov“. na ich kanáli Telegram, zatiaľ čo iní používajú na X ešte drsnejší jazyk.

Deje sa to beztrestne napriek tomu, že niektorí z nich sú v Rusku, keď posielajú tieto správy, hoci priemerný ruský občan alebo zahraničný hosť by sa nikdy nemohol takto vyjadriť bez strachu z pokuty alebo väzenia. Podobne Národná garda teraz spolupracuje s Federáciou židovských komunít v Rusku v boji proti antisemitizmu (ktorý Putin odsúdil počas udalosti holokaustu v Jeruzaleme v januári 2020), no títo špičkoví vplyvní činitelia AMC sa nemajú čoho obávať.

Chránia ich ruskí partneri, ktorí ich pozývajú na oficiálne podujatia, a preto sú nedotknuteľní bez ohľadu na to, čo by povedali alebo urobili, pretože „potemkinovské“ ciele presadzovania mäkkej sily týmto spôsobom sa považujú za ospravedlnenie právne sporných prostriedkov, ktoré sú zamestnaní. Už bolo vysvetlené, prečo je tento prístup kontraproduktívny, ale nezmení sa, takže nikto by nemal očakávať, že AMC opraví falošné predstavy, ktoré „potemkinizmus“ spájal s ruskou politikou voči Izraelu.

Zdroj: Andrew Korybko

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US