Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Premeňte smotanu na šľahanie na kyslú smotanu pridaním jednej ingrediencie

Kyslá smotana je v kuchyni oveľa užitočnejšia, než si mnohí ľudia myslia. Často sa považuje len za prílohu, ale okrem toho, že je ideálna na ozdobenie polievok alebo iných jedál, môže byť neoceniteľnou prísadou pri pečení. Kyslá smotana pridáva cestu na koláče vlhkosť bez toho, aby ho zriedila, a vyvažuje sladkosť jemnou kyslosťou. Ak nemáte […]
Less than 1 min. min.

Kyslá smotana je v kuchyni oveľa užitočnejšia, než si mnohí ľudia myslia. Často sa považuje len za prílohu, ale okrem toho, že je ideálna na ozdobenie polievok alebo iných jedál, môže byť neoceniteľnou prísadou pri pečení. Kyslá smotana pridáva cestu na koláče vlhkosť bez toho, aby ho zriedila, a vyvažuje sladkosť jemnou kyslosťou. Ak nemáte po ruke kyslú smotanu, nemusíte hneď hľadať náhradu, pretože si ju môžete jednoducho vyrobiť doma.

Výroba kyslej smotany doma je jednoduchá a vyžaduje len smotanu na šľahanie a nejakú kyselinu, ako je citrónová šťava alebo ocot. Na jednu šálku smotany použite jednu až dve čajové lyžičky kyseliny. Môžete pridať aj trochu mlieka (až do štvrtiny šálky na jednu šálku smotany), čo pomôže dosiahnuť lepšiu konzistenciu kyslej smotany. Zmes potom nechajte odstáť aspoň osem hodín, ideálne však 24 hodín, zakrytú kuchynskou utierkou. Po tejto dobe by mala mať kyslá smotana hustú konzistenciu, podobnú tej z obchodu, a môže byť uložená v chladničke.

Dôvod, prečo môžete získať kyslú smotanu zmiešaním smotany s kyselinou, spočíva v tom, že tento proces je veľmi podobný tomu, ako sa vyrába komerčne predávaná kyslá smotana. Väčšina kyslej smotany v obchodoch sa vyrába kultiváciou smotany s baktériami kyseliny mliečnej, ktoré spôsobujú zrazenie bielkovín a zahustenie smotany. Tento proces môžete napodobniť aj doma použitím citrónovej šťavy alebo octu.

Ak chcete dosiahnuť ešte autentickejší výsledok, môžete smotanu zmiešať s cmarom, ktorý obsahuje baktérie podobné tým, ktoré sa používajú pri komerčnej výrobe kyslej smotany. Na jednu šálku smotany budete potrebovať asi štvrtinu šálky cmaru. Tento postup však nie je taký praktický, pretože cmar nie je vždy po ruke, na rozdiel od octu alebo citrónovej šťavy.

Výroba domácej kyslej smotany je jednoduchý a účinný spôsob, ako si zabezpečiť tento základný kuchynský produkt priamo doma.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Premeňte smotanu na šľahanie na kyslú smotanu pridaním jednej ingrediencie je zobrazený ako prvý na World recipes.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US