Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakousko: Antifa po úspěšných volbách útočila na politiky FPÖ, v povolební večer došlo k mnoha incidentům (video)

Jistě nemusím připomínat, že nedělní rakouské parlamentní volby vyhráli Svobodní (FPÖ), tedy strana, která vadí zejména ultralevičákům, ale i většině otevřeně systémových stran. O tom, zda sestaví vládu s ÖVP, je poněkud předčasné spekulovat, aktuální situace tomu příliš nenapovídá, mnohem spíš to vypadá na spojení ve stylu „všichni proti FPÖ.“ Národní fronta – a je […]
Less than 1 min. min.

Jistě nemusím připomínat, že nedělní rakouské parlamentní volby vyhráli Svobodní (FPÖ), tedy strana, která vadí zejména ultralevičákům, ale i většině otevřeně systémových stran.

O tom, zda sestaví vládu s ÖVP, je poněkud předčasné spekulovat, aktuální situace tomu příliš nenapovídá, mnohem spíš to vypadá na spojení ve stylu „všichni proti FPÖ.“

Národní fronta – a je jedno v jaké evropské zemi – má většinou velmi podobný program a samozřejmě bezvýhradně podporuje politiku EU.

Rozdíly mezi stranami jsou jen čistě kosmetické, jak to vidíme třeba i u nás v rámci pětikolky, ale když dojde na hlasování v rámci zahraniční politiky, shodne se i s řízenou opozicí.

V Evropě tak máme už dávno „vládu jedné strany“ a v momentě, kdy vyhraje kdokoli, kdo se byť jen minimálně vymyká, je odkázán do sféry „pravicového extremismu.“

Stačí, když je daná politická strana zásadně proti výměně obyvatel a islamizaci, odmítá klimatický podvod a LGBTQ agendu, nepodporuje až do roztrhání těla Ukrajinu a za Covidu se nepostavila na stranu represí a nucené aplikace mRNA injekcí.

Uvedený popis sedne na FPÖ, která však nechce odejít z EU, tedy není skutečnou tvrdou opozicí, nicméně i přesto je tvrdě prosystémovými stranami odkazována do sfér pravicových extremistů, kam ji ostatně posílá i manipulativním mainstream.

Přitom jde o klasickou středopravicovou konzervativní stranu, která by byla se svojí politikou ještě někdy v devadesátkách běžným mainstreamem.

Po vyhlášení výsledků voleb vyšla v neděli do ulic Antifa, aby nejen protestovala proti demokratickému výsledku voleb, ale také proto, aby „lovila“ politiky FPÖ, případně jejich podporovatele.

Levicově extremistická Antifa neunesla volební vítězství FPÖ. Policie musela chránit nejen volební stranu FPÖ velkým kontingentem, ale došlo také k několika fyzickým útokům na politiky FPÖ a jejich zaměstnance.

Extremisté se nezastavili před ničím: na prahu vlastního domu byl dokonce přepaden a okraden zaměstnanec spolkového radního FPÖ Christoph Steiner.

Info-DIREKT také shromáždil dojmy z levicově extremistické demonstrace, která byla v blízkosti volebních oslav FPÖ obklíčena policií. Nahrávky umožňují smysluplný pohled na přítomnou klientelu:

I přes početnou přítomnost policie došlo v průběhu večera k několika útokům na politiky FPÖ a jejich zaměstnance, které vyvrcholily útokem na zaměstnance spolkového radního FPÖ. Na prahu domu byl přepaden a okraden.

FPÖ o útocích informovala v následující tiskové zprávě:

Po historickém úspěchu FPÖ ve včerejších volbách do Národní rady došlo k celé řadě násilných incidentů proti politikům, zaměstnancům a příznivcům FPÖ.

Jen pár hodin po vyhlášení výsledků prošla demonstrace Antify prvním obvodem a přilehlým 9. obvodem, kde se konala volební oslava FPÖ. Generální tajemník FPÖ NAbg. Christian Hafenecker prohlásil:

„Včera levicové strany vyjádřily obavy, že je demokracie v Rakousku ohrožena kvůli skvělému volebnímu úspěchu FPÖ.

Pokud se jako demokraticky legitimní strana už na konci volebního dne nemůžete pohybovat po ulicích nebo slavit společně s podobně smýšlejícími lidmi a zaměstnanci jsou brutálně a násilně napadeni Antifou, pak je naše demokracie opravdu ve špatném stavu.

Vyzývám ostatní strany, aby takové aktivity co nejdůrazněji odsoudily.“

Levicoví vzbouřenci vyšli včera ve večerních a nočních hodinách několikrát do akce: 

Volební oslavu FPÖ opakovaně narušovali aktivisté Antify. Záchody v restauraci byly zablokovány a na stěně záchodů byly napsány zprávy „Antifa je všude! Také na vašich večírcích ;-)“ a „FPÖ musí zemřít!“ Několik aktivistů také verbálně a fyzicky napadalo hosty večírku. Aktivista Antify hodil po zaměstnankyni FPÖ drink.
Když přijel generální tajemník FPÖ NAbg. Michael Schnedlitz, potížisté se na něj snažili plivat. Zaměstnanec Schnedlitz byl na ulici obklíčen a urážen maskovanými lidmi. Přítomní policisté okamžitě zasáhli a dokázali zabránit něčemu horšímu.
Generální tajemník FPÖ NAbg. Christian Hafenecker byl rozpoznán demonstranty, kteří ho uráželi jako nacistu. V důsledku toho začala skupina násilných lidí utíkat směrem k Hafeneckerovi. Generální tajemník FPÖ poté nasedl zpět do svého vozidla a na místo se mu podařilo dojet pouze s pomocí policejního doprovodu.
Zaměstnanec spolkového radního FPÖ Christoph Steiner byl nakonec po návratu domů přepaden a okraden na prahu. Byl bez zranění, ale byl mu mimo jiné odcizen mobil a notebook.

„Před několika měsíci jsem varoval před levicově extremistickými aktivitami v Rakousku. Propletence levicových extremistů zasahují i ​​do vládních úřadů, jak ukazuje příklad poradkyně Gewesslerové a trivializátorky RAF Katji Diehl.

Ale také vyzývali k vraždě kolem shromáždění ‚Defend Democracy!‘ nebo se pokusili o žhářský útok na bývalou redakční adresu ‚unzensuriert.at‘, což ukazuje, že levicově extremistické aktivity v Rakousku jsou bagatelizovány systémovými médii a také politickou konkurencí.

Ale pokud už nemůžete slavit jako vítěz voleb, aniž byste byli masivně napadáni, ohrožováni a pronásledováni, pak byla překročena hranice. 

Na tomto místě bych rád poděkoval všem policistům, kteří měli včera službu a chránili naše politiky, zaměstnance, úředníky a sympatizanty před šílenými levicovými extremisty a kádry Antify,“ uvedl na závěr generální tajemník FPÖ NAbg. Christian Hafenecker. 

Rate this post!

[Total: 0 On average: 0]

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US