Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

RTVS si platila vybraných POLITOLÓGOV. Je ich názor ešte objektívny?

Potom ako „skoro“ poslankyňa NRSR Dorota Nvotova na svojom profile vyjadrila znepokojenie, že už umelci nebudú môcť počítať s finančnými príspevkami z FONDU NA PODPORU UMENIA, sme sa pozreli na jej odmeny za jej umelecký prínos. Z CRZ vyplýva, že bola tiež poberateľka tohto finančného príspevku, ale zaujimavejší bol príspevok za neumeleckú činnosť. Je to […]
Less than 1 min. min.

Potom ako „skoro“ poslankyňa NRSR Dorota Nvotova na svojom profile vyjadrila znepokojenie, že už umelci nebudú môcť počítať s finančnými príspevkami z FONDU NA PODPORU UMENIA, sme sa pozreli na jej odmeny za jej umelecký prínos.

Z CRZ vyplýva, že bola tiež poberateľka tohto finančného príspevku, ale zaujimavejší bol príspevok za neumeleckú činnosť. Je to príspevok, ktorý dostala za účasť v relácii „Večer s Havranom“ na STVR. Takže účasť na diskusiách je spoplatnená, čo môžete vidieť TU.

Zaujímavé na tom je, že RTVS – teraz už STVR si takýmto spôsobom zazmluvňovala aj vybraných POLITOLOGOV.

Najviac preferovaný v poslednej dobe v rôznych reláciách, televíziách a rádiách je JOZEF LENČ, ktorý si za svoju analýzu ako politológa prišiel k odmenám, a to len z verejnoprávnej televízie.
Je zaujímavé, že jeho príjmy sa zvýšili a paušálne sa opakovali po nástupe minulej vlády 2020 – 2024. Do akej miery je to ešte jeho názor, jeho objektívna analýza politickej situácie či už na Slovensku alebo aj zhodnotenia situácie v zahraničí?

Vyberáme niektoré z vyjadrení Jozefa Lenča
„Smer neháji záujmy Slovenska, ale Ruska“
„Šutaj Eštok by mal odstúpiť, bojím sa o slovenskú demokraciu.”
„Fico definoval, akú politiku chce robiť. Čoraz viac svojimi vyjadreniami rozdeľuje.“

Centrálny register zmlúv:
https://www.crz.gov.sk/2171273-sk/centralny-register-zmluv/?art_zs2=%22Jozef+Len%C4%8D%22&art_rezort=114752&page=0

To isté v prípade druhého politológa Radoslava Štefančíka, ktorí sa pravidelne ukazuje v rôznych televíziách a o ktorom, ako o jeho kolegovi dalo by sa povedať, že ich vyjadrenia ako politológov, nemožno považovať za nezaujaté. Rovnako ako aj v prípade jeho kolegu, jeho politologické vyjadrenia boli priechodné až natoľko, že za minulej vlády bol ako politológ v RTVS značne vyťažený.

Vyberáme niektoré vyjadrenia Radoslava Štefančíka
„Fico je unavený, v aktivite ho drží len hrozba väzenia.“
“Mám dilemu, či je Fico politický suterén, alebo len hrá o hlasy extrémistov.”
“Blaha prišiel do rozhlasu len urobiť divadlo. Prečo by inak bral kameramana?”

https://www.crz.gov.sk/2171273-sk/centralny-register-zmluv/?art_zs2=%22Radoslav+%C5%A0tefan%C4%8D%C3%ADk%22&art_predmet=&art_ico=&art_suma_spolu_od=&art_suma_spolu_do=&art_datum_zverejnene_od=&art_datum_zverejnene_do=&art_rezort=114752&art_zs1=&nazov=&art_ico1=&odoslat=&ID=2171273&frm_id_frm_filter_3=66b871cc0141b

Do akej miery je ten ich názor ako politológov ovplyvnený, alebo či prezentujú svoj osobný názor, v prvom rade majú byť nestranní a nevytvárať tu obraz, aký je požadovaný.

Na Slovensku máme veľa politológov, ktorí svoju prácu robia dôsledne a neprikláňajú sa k žiadnej strane, ale hodnotia situáciu taká ako je. Pretože aj politológovia sú tí, ktorí predkladajú občanom určitý pohľad o dianí na Slovensku ale aj vo svete a keď je ten pohľad skreslený alebo vyjavený v inej pravde, tu už nemožno hovoriť že je to analýza stavu, ale PROPAGANDA.

Contribution RTVS si platila vybraných POLITOLÓGOV. Je ich názor ešte objektívny? is shown first on tvotv.sk.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US