Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Semišové topánky čistím len týmto prostriedkom. Chemikálie ich už nepoškodzujú. Vyzerajú ako nové

9.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladimir Sukhachev). Semiš je luxusnou voľbou pre všetky druhy oblečenia od viest cez bundy až po topánky. Je lacnejší ako koža a dostupný v obrovskom množstve farieb a možností. Napriek tomu sa mnohí ľudia semišu vyhýbajú kvôli jednému rozšírenému mýtu: semiš sa nedá čistiť. Nič nemôže byť ďalej od […]
2 min.

9.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladimir Sukhachev).

Semiš je luxusnou voľbou pre všetky druhy oblečenia od viest cez bundy až po topánky. Je lacnejší ako koža a dostupný v obrovskom množstve farieb a možností. Napriek tomu sa mnohí ľudia semišu vyhýbajú kvôli jednému rozšírenému mýtu: semiš sa nedá čistiť. Nič nemôže byť ďalej od pravdy.

Ako čistiť semišové topánky?
Foto: shutterstock/Vladimir Sukhachev

Semišová obuv je základom šatníka v chladnejšom počasí. Bohužiaľ, vďaka zamatovej štruktúre je tento materiál veľmi náchylný na opotrebovanie. Pri pravidelnom nosení sa na semišovej obuvi prejavia nečistoty, prach, oleje, škrabance, vlhkosť a soľ, s ktorými sa stretávate – najmä ak ju nosíte v nepriaznivom počasí. Poznáme však vynikajúce spôsoby čistenia semišu.

Nechajte ich vyschnúť

Sú vaše semišové topánky stále mokré od nešťastnej kaluže, do ktorej ste šliapli? Pred použitím mydla alebo semišovej handričky topánky odložte a nechajte prebytočnú vlhkosť vyschnúť. Vyhnite sa sušeniu topánok na priamom slnečnom svetle alebo pri vysokých teplotách, pretože to môže spôsobiť ďalšie poškodenie. Čas sušenia je kľúčový, pretože ak sú semišové topánky pri začatí procesu čistenia ešte mokré, jednoducho do nich votriete viac špiny.

Skúste biely ocot alebo alkohol

Biely ocot sa často považuje za zázračný prostriedok na škvrny aj povrchové nečistoty. Jedinečné kyslé zloženie octu, ktorý je ľahko dostupný a šetrný k životnému prostrediu, výborne odstraňuje škvrny. Ďalším ľahko dostupným čistiacim prostriedkom s podobným účinkom je alkohol. Keď sa rozhodnete, ktorý čistiaci prostriedok použijete, navlhčite handričku alebo flanel a jemne škvrnu utrite.

Mlieko a jedlá sóda

Jedlá sóda má toľko spôsobov použitia, že je ťažké si ich všetky zapamätať. Je skvelá na čistenie rôznych povrchov vrátane semišu. Všetko, čo potrebujete, je pohár mlieka a polievková lyžica jedlej sódy. Prípravok jemne votrite do nečistôt a nechajte topánky vyschnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O týchto spôsoboch použitia aviváže ste nemali ani tušenia. Je užitočný nielen pri praní

Periete oblečenie pri 40 stupňoch? Otočte voličom a vaše účty budú nižšie. Pocítite rozdiel

The post Semišové topánky čistím len týmto prostriedkom. Chemikálie ich už nepoškodzujú. Vyzerajú ako nové appeared first on Passion in you.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US