Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch, informuje agentúra DPA. V Pakistane zomrelo najmenej 67 ľudí v dôsledku silných dažďov, ktoré sú v tomto období nezvyčajné, informoval vo štvrtok tamojší úrad pre kontrolu katastrof. V meste Karáčí […]
Less than 1 min. min.

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch, informuje agentúra DPA.

V Pakistane zomrelo najmenej 67 ľudí v dôsledku silných dažďov, ktoré sú v tomto období nezvyčajné, informoval vo štvrtok tamojší úrad pre kontrolu katastrof. V meste Karáčí na juhu krajiny vyhlásili výnimočný stav. Mesto má slabo vybudovanú infraštruktúru a preto je mimoriadne zraniteľné v prípade búrok a silného dažďa.

V Afganistane zahynulo pri silných dažďoch a záplavách v celej krajine približne 70 ľudí a ďalších 56 bolo zranených. Zároveň došlo k poškodeniu asi 2 627 domov, informovali vo štvrtok tamojšie úrady.

Pre zmenu klímy sa podľa meteorológov v Afganistane a Pakistane zvyšuje počet extrémnych meteorologických javov, ako sú záplavy a suchá. Afganistan, ktorý je desaťročia zmietaný vojnou a konfliktom, má obmedzené možnosti zmierňovať účinky klimatickej zmeny.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US