Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SNS vládu rozbíjať nebude, podľa Danka majú na svedomí nestabilitu koalície jednotlivci ako Migaľ a Tomáš (video)

Andrej Danko odmieta aj kritiku na adresu SNS za to, že združenia, ktoré sa venujú obnove hradov a zámkov, stále nedostali peniaze.
Less than 1 min. min.

30.9.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 30. septembra, 18:18

Slovenská národná strana (SNS) určite žiadnu vládu rozbíjať nebude, vyhlásil v pondelok šéf národniarov Andrej Danko na tlačovej besede. Podľa svojich slov nie je stotožnený s tým, ako je nastavená konsolidácia verejných financií, ale určite kvôli tomu nerozbije vládu.

Nedoriešené otázky, ako je napríklad dofinancovanie samospráv, sa doriešia v stredu na koaličnej rade, dodal. Danko tvrdí, že napätie v koalícii sa snažil upokojiť aj tým, že sa usiluje vyjsť v ústrety ministrovi práce za Voice-SD Erikovi Tomášovi v témach minimálnej mzdy a dôchodkov.

Technická nespôsobilosť STVR

Ale určite tu nie je dôvod na to, čo predvádzal v médiách cez víkend. Hlavne na to nemá mandát ani kompetenciu, aby si toto dovoľoval. Takže verím, že to skončilo, lebo takisto v tom vieme pokračovať, ale potom plnú zodpovednosť za nestabilitu koalície preberajú jednotlivci ako Samuel Migaľ, ktorý nepodporil odvolanie Šimečku, a Erik Tomáš, ktorý si nechce priznať, že možno v niektorých veciach by mal počúvať aj koaličného partnera,“ povedal.

Danko tiež hovoril o „technickej nespôsobilosti štúdia STVR“, pretože poslanec z klubu SNS Rudolf Huliak, ktorý v štúdiu televízie spadol zo stoličky, teraz behá po lekároch. Čaká tiež na ospravedlnenie od STVR za to, že nahrávka s jeho pádom unikla na verejnosť.

Peniaze na hrady a zámky pôjdu

Andrej Danko odmieta kritiku na adresu SNS za to, že združenia, ktoré sa venujú obnove hradov a zámkov, stále nedostali peniaze od rezortu kultúry na čele s nominantkou SNS Martinou Šimkovičovou. Podľa šéfa národniarov je to mediálna hra, ktorú podstrčil médiám Erik Tomáš a Daniel Krajcer.

Erik Tomáš sľúbil Krajcerovi, že bude v Správnej rade STVR, preto hrajú voči nám takúto špinavú zákulisnú hru,“ tvrdí Danko. Zdôraznil, že peniaze na hrady a zámky určite pôjdu.

Chce tiež, aby sa Slovensko prezentovalo smerom do zahraničia ako krajina hradov a zámkov a termálnych vôd. „Preto je pre mňa podpora týchto združení prioritná a ohradzujem sa voči politickému zneužívaniu tejto témy,“ dodal.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) oceňuje, že SNS súhlasí s tým, aby sa zákon o minimálnej mzde vrátil na rokovanie parlamentu.

Ako vládna koalícia tak budeme môcť naplniť svoj dôležitý spoločný záväzok z programového vyhlásenia vlády. Vždy som ochotný s koaličnými partnermi na odbornej úrovni diskutovať o opatreniach v sociálnej oblasti. Len pokojná a konštruktívna atmosféra vo vládnej koalícii zaručí naplnenie sľubov, ktoré sme dali ľuďom,“ povedal Tomáš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: konsolidácia, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerka kultúry SR, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS)
Zdroj: SITA.sk – SNS vládu rozbíjať nebude, podľa Danka majú na svedomí nestabilitu koalície jednotlivci ako Migaľ a Tomáš (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US