Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami je jedným z tých pokrmov, ktoré dokonale spájajú exotické chute s domácim komfortom. Tento recept je bohatý na arómy a chute, ktoré sú typické pre ázijskú kuchyňu, pričom sušené slivky dodávajú jedinečný sladký nádych, ktorý pokrm povyšuje na vyššiu úroveň. Kari omáčka je krémová a […]
Less than 1 min. min.

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami je jedným z tých pokrmov, ktoré dokonale spájajú exotické chute s domácim komfortom. Tento recept je bohatý na arómy a chute, ktoré sú typické pre ázijskú kuchyňu, pričom sušené slivky dodávajú jedinečný sladký nádych, ktorý pokrm povyšuje na vyššiu úroveň. Kari omáčka je krémová a plná komplexných chutí, ktoré sú zvýraznené kokosovým mliekom, kurkumou a kari korením. Tento pokrm je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly, výživný a chutný obed alebo večeru.

Kuracie mäso je obľúbené pre svoju všestrannosť a schopnosť absorbovať rôzne chute. Je ľahké, rýchlo sa pripravuje a je bohaté na bielkoviny. V kombinácii s kari omáčkou sa stáva skutočným chuťovým zážitkom, ktorý uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Kari korenie, ktoré je základom omáčky, dodáva pokrmu jeho charakteristickú farbu a chuť.

Sušené slivky sú ďalšou zaujímavou ingredienciou v tomto recepte. Ich sladkosť krásne kontrastuje s aromatickosťou kari omáčky a dodávajú pokrmu hĺbku a komplexnosť. Sušené slivky sú tiež bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, čo z nich robí výživný doplnok k akémukoľvek jedlu.

Príprava tohto pokrmu je jednoduchá a rýchla, čo ho robí ideálnym pre rušné dni, keď máte málo času na varenie. Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami je tiež veľmi flexibilný pokrm, ktorý môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Môžete pridať zeleninu, ako je špenát, cuketa alebo papriky, aby ste pokrm obohatili o ďalšie chute a textúry.

Tento pokrm sa výborne hodí k rôznym prílohám. Tradične sa podáva s ryžou, ktorá perfektne absorbuje bohatú omáčku a vytvára harmonický chuťový zážitok. Môžete však experimentovať aj s inými prílohami, ako je kuskus, quinoa, hranolky alebo čerstvý chlieb. Bez ohľadu na to, akú prílohu si vyberiete, toto jedlo vás určite poteší svojou komplexnosťou a vyváženými chuťami.

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami je vynikajúcim príkladom toho, ako sa dá spojiť tradičná ázijská kuchyňa s modernými chuťami a technikami. Tento pokrm je oslavou jednoduchosti a kvality ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú harmonický a nezabudnuteľný chuťový zážitok. Vyskúšajte tento recept a objavte, prečo je kari omáčka so sušenými slivkami tak obľúbená v mnohých kuchyniach po celom svete. Dobrú chuť!

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami recept

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, nakrájaných na tenké plátky

1 pór alebo cibuľa, nakrájaný na jemno

2 lyžice olivového oleja alebo rastlinného oleja

200 ml kokosového mlieka (alebo smotana na varenie)

100 ml kuracieho vývaru

1 – 2 lyžice kari korenia

100 g sušených sliviek

1 lyžička mletej kurkumy

Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

1 lyžica medu (voliteľné)

Šťava z 1/2 citróna

Čerstvý koriander alebo petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.

Smaženie kuracieho mäsa: Vo veľkej panvici zohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte kuracie prsia a smažte ich, kým nie sú zlatohnedé a prepečené, približne 5-7 minút. Potom ich vyberte a odložte bokom.

Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte ešte trochu oleja, ak je to potrebné. Pridajte nakrájaný pór a smažte do zlatohneda, približne 3-5 minút. Potom pridajte kari korenie a mletú kurkumu. Dobre premiešajte a smažte 1-2 minúty, aby sa uvoľnili arómy korenín. Pridajte kokosové mlieko a kurací vývar, premiešajte a priveďte k varu. Pridajte sušené slivky a med, ak ho používate. Znížte teplotu a nechajte omáčku jemne variť približne 10 minút, aby sa chute spojili a omáčka trochu zhustla.

Dokončenie pokrmu: Vráťte kuracie prsia do panvice a premiešajte, aby sa kúsky mäsa obalili v omáčke. Pridajte citrónovú šťavu a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Nechajte pokrm variť ešte ďalších 5 minút, aby sa chute dokonale prepojili.

Podávanie: Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami podávajte horúce, ozdobené čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou. Môžete ho podávať s ryžou, kuskusom alebo čerstvým chlebom.

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami otázky a odpovede

Môžem použiť čerstvé slivky namiesto sušených?

Sušené slivky dodávajú jedlu špecifickú sladkosť a textúru. Ak chcete použiť čerstvé slivky, pridajte ich na konci varenia, aby si zachovali svoju štruktúru. Majte na pamäti, že čerstvé slivky sú menej sladké ako sušené, takže možno budete chcieť pridať trochu medu alebo cukru na vyváženie chutí.

Čím môžem nahradiť kokosové mlieko?

Ak nemáte kokosové mlieko, môžete použiť smotanu na varenie alebo rastlinnú smotanu (napr. sójovú alebo mandľovú). Kokosové mlieko však dodáva pokrmu charakteristickú chuť, ktorú iné druhy smotany nenahradia úplne.

Je možné pripraviť toto jedlo vopred?

Áno, toto jedlo môžete pripraviť vopred a skladovať ho v chladničke až 2 dni. Pred podávaním ho jemne ohrejte na panvici alebo v mikrovlnnej rúre.

Aké prílohy sa hodia k tomuto jedlu?

Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami sa výborne hodí k ryži, kuskusu, quinoe alebo čerstvému chlebu. Ryža je tradičnou prílohou, ktorá výborne absorbuje omáčku.

Môžem pridať zeleninu?

Áno, do tohto pokrmu môžete pridať rôzne druhy zeleniny, ako sú špenát, cuketa, paprika alebo mrkva. Pridajte ich do panvice spolu s pórom, aby sa uvarili do mäkka.

Je možné použiť kuracie stehná namiesto kuracích pŕs?

Áno, môžete použiť aj kuracie stehná. Budú potrebovať trochu dlhší čas varenia, ale dodajú pokrmu bohatšiu chuť.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Soté z kuracích pŕs s kari omáčkou a sušenými slivkami je zobrazený ako prvý na World recipes.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US