Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spomínali sme na svätého Štefana

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline. „Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém […]
Less than 1 min. min.

Včera, 20. augusta sa v mestskom kultúrnom stredisku uskutočnila spomienková slávnosť, v rámci ktorej si účastníci pripomenuli svätého Štefana, zakladateľa kresťanského kráľovstva v Karpatskej kotline.

„Na základoch, ktoré on položil, dnes stojí nie len Maďarsko, ale celý maďarský národ. Jedinečnosť dejín Maďarov spočíva práve v tom, že len v našom prípade sa stepný kočovný systém dokázal pretransformovať do kresťanského štátu. To, že náš osud nabral takýto smer a že sme obstáli v skúške dejín, je určite predovšetkým zásluhou nášho kráľa svätého Štefana,“ vyzdvihol rečník podujatia historik Balázs Kovács, organizátor Šamorínskeho kasína.

Po jeho prejave položili predstavitelia samosprávy a spoločenských organizácií nášho mesta, ako aj zástupcovia politických strán vence k soche svätého Štefana.

Seriál podujatí Dni svätého Štefana pokračujú v piatok 23. augusta, o 16.00 hod. v Mozi Clube programom pre deti a koncertom skupín Nemez Banda, Kaptza a Obadu.

V nedeľu 24. augusta o 19.00 hod. sa uskutoční v Mozi Clube ľudová veselica – Folková krčma.

Foto: Mátyás Szinghoffer









The post Spomínali sme na svätého Štefana appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US