Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Thajského expremiéra Šínavatru oficiálne obžalovali z urážky monarchie

Bývalého thajského premiéra Thaksina Šinavatru v utorok oficiálne obžalovali z urážky monarchie za jeho vyjadrenia z roku 2015. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters. Obžalobu vzniesla v utorok štátna prokuratúra a súd ju prijal. Urážka s vzťahuje na Šinavatrove vyjadrenia v rozhovore pre médiá z roku 2015. Thaksin Šinavatra bol premiérom Thajska od roku 2001 […]
Less than 1 min. min.

Bývalého thajského premiéra Thaksina Šinavatru v utorok oficiálne obžalovali z urážky monarchie za jeho vyjadrenia z roku 2015. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Obžalobu vzniesla v utorok štátna prokuratúra a súd ju prijal. Urážka s vzťahuje na Šinavatrove vyjadrenia v rozhovore pre médiá z roku 2015.

Thaksin Šinavatra bol premiérom Thajska od roku 2001 do roku 2006, keď bol zosadený počas vojenského prevratu. Do exilu odišiel v roku 2008 a v neprítomnosti ho odsúdili za korupciu, zneužitie právomocí či pohŕdanie monarchiou.

Thajsko má jedny z najprísnejších zákonov o urážkach či hanobení, ktoré chránia kráľa Mahú Vatčirálongkóna a jeho rodinu. Za ich porušenie hrozí až 15 rokov vo väzení, pripomína AFP.

Kritici však tvrdia, že tieto zákony sú zneužívané na potlačenie zákonnej politickej debaty a počas protivládnych protestov v rokoch 2020 a 2021 boli využívané vo zvýšenej miere, píše AFP.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US