Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Thajsko schválilo zákon o manželstve párov rovnakého pohlavia

Dolná komora thajského parlamentu v stredu schválila zákon umožňujúci manželstvá párov rovnakého pohlavia. Ak ho prijme aj Senát a podpíše kráľ, Thajsko sa stane prvou krajinou v juhovýchodnej Ázii povoľujúcou uzatvárať homosexuálne manželstvá. Uzatvorenie celého legislatívneho procesu sa očakáva ešte do konca tohto roka, informuje agentúra AFP a internetový portál BBC News. Zákon v dolnej komore parlamentu podporilo […]
Less than 1 min. min.

Dolná komora thajského parlamentu v stredu schválila zákon umožňujúci manželstvá párov rovnakého pohlavia. Ak ho prijme aj Senát a podpíše kráľ, Thajsko sa stane prvou krajinou v juhovýchodnej Ázii povoľujúcou uzatvárať homosexuálne manželstvá.

Uzatvorenie celého legislatívneho procesu sa očakáva ešte do konca tohto roka, informuje agentúra AFP a internetový portál BBC News.

Zákon v dolnej komore parlamentu podporilo 399 poslancov, proti boli iba desiati.

„Dnes spoločnosť dokázala, že jej záleží na právach LGBTQ+,“ povedal agentúre AFP poslanec Strany pokroku Tunjawádž Kamolwongwát, ktorý zákon presadzoval.

Estónsko ako prvý pobaltský štát uzákonilo manželstvo párov rovnakého pohlavia

Návrh zákona mení označenia „muži“, „ženy“, „manželia“ a „manželky“ na rodovo neutrálnejšie pojmy. Zároveň garantuje LGBTQ+ párom právo na dedenie aj adopciu.

Thajsko malo už predtým reputáciu krajiny s najvyššou mierou akceptovania LGBTQ+ komunity v Ázii. V platnosti už má zákon o zákaze diskriminácie na základe rodovej identity a sexuálnej orientácie.

Legalizácia manželstiev rovnakého pohlavia však bola v krajine dlhodobým procesom, napriek tomu, že ju v prieskumoch koncom minulého roka podporilo až 96,6 percenta respondentov.

V celej Ázii je Thajsko iba treťou krajinou, ktorá podobný zákon prijala. V platnosti je ešte na Taiwane a v Nepále. Indický Najvyšší súd odložil rozhodnutie o takejto legislatíve na október.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US