Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Indii plánujú pred tropickou cyklónou evakuovať jeden milión ľudí

Pred blížiacou sa tropickou cyklónou Dana museli v indickom štáte Urísa evakuovať už viac než 300-tisíc ľudí. Miestne úrady plánujú evakuovať celkovo až jeden milión obyvateľov, informuje agentúra DPA. V zraniteľných oblastiach uzatvorili školy a zrušili aj vlakové a letecké spoje. Dve hlavné letiská v regióne, ktoré sa nachádzajú v Kalkate a Bhuvanéšvári, uzatvoria o […]
Less than 1 min. min.

Pred blížiacou sa tropickou cyklónou Dana museli v indickom štáte Urísa evakuovať už viac než 300-tisíc ľudí. Miestne úrady plánujú evakuovať celkovo až jeden milión obyvateľov, informuje agentúra DPA.

V zraniteľných oblastiach uzatvorili školy a zrušili aj vlakové a letecké spoje. Dve hlavné letiská v regióne, ktoré sa nachádzajú v Kalkate a Bhuvanéšvári, uzatvoria o 18.00 hod miestneho času.

Podľa indického meteorologického úradu zasiahne tropická búrka pevninu buď vo štvrtok neskoro v noci, alebo v piatok ráno. Meteorológovia očakávajú, že búrka so sebou prinesie vietor s rýchlosťou 100-110 kilometrov za hodinu. Búrky by mohli spôsobiť záplavy či zosuvy pôdy.

Cyklóny sa nad Bengálskym zálivom tvoria predovšetkým v období od apríla do novembra. Často spôsobujú na východnom pobreží Indie a v susednom Bangladéši rozsiahle škody a záplavy. Podľa odborníkov môže za zvýšený počet takýchto búrok v regióne klimatická zmena.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US