Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V kufri auta prevážame skutočne všetko. Za čo ale môžeme dostať pokutu?

Kufor auta rozdeľuje vodičov do dvoch kategórií. Prvá skupina ho má poctivo uprataný, tá druhá doň neustále niečo pridáva a vôbec nemá prehľad o tom, čo sa v ňom nachádza. Niektoré veci v kufri vás však môžu stáť aj pokutu. O téme informoval portál Auto Trendy. Práve veľkosť batožinového priestoru patrí medzi hlavné parametre pri […]
2 min.

Kufor auta rozdeľuje vodičov do dvoch kategórií. Prvá skupina ho má poctivo uprataný, tá druhá doň neustále niečo pridáva a vôbec nemá prehľad o tom, čo sa v ňom nachádza. Niektoré veci v kufri vás však môžu stáť aj pokutu. O téme informoval portál Auto Trendy.

Práve veľkosť batožinového priestoru patrí medzi hlavné parametre pri výbere nového auta. Zvlášť ak ide o rodiny s deťmi. No aj keď je kufor prázdny, stále existujú veci, ktoré sa v ňom musia nachádzať.

Nehovoríme teraz o rezervnom alebo dojazdovom kolese, pretože o nich sa vo vyhláške nič nepíše a je len na automobilke, resp. na vodičovi, či ho v kufri má alebo nie. Niekedy stačí aj súprava na opravu defektu.

Cestný zákon ale prikazuje, pokiaľ je vozidlo registrované na Slovensku, že v batožinovom priestore sa musí nachádzať lekárnička a výstražný trojuholník, čo je vlastne povinná výbava.

Pozor na prevážanie týchto vecí v kufri auta. Zdroj: shutterstock.com/Halfpoint

Lekárnička obsahuje hotový obväz s podložkou, hotový obväz s dvomi podložkami, hladkú cievkovú náplasť, gumový škrtiaci obväz, gumové rukavice, izotermickú fóliu a nožnice. Po roku 2018 je pritom možné jazdiť aj s lekárničkou, ktorá je po záruke. Nové lekárničky tak na sebe nemajú uvedený dátum spotreby.

Okrem toho by sa vo vozidle mala nachádzať aj reflexná vesta, no nie je presne uvedené, v ktorej jeho časti. Ideálne je mať ju niekde pod sedadlom vodiča alebo v dverách, aby ju mal vodič v prípade škodovej udalosti okamžite poruke. Chybu neurobíte, ani keď ich budete mať v aute viacero – i pre ostatných cestujúcich.

Ako je to s reflexnou vestou v okolitých štátoch?

V Českej republike musí mať reflexnú vestu len vodič. To isté platí aj v Rakúsku a na Ukrajine. Ostatným členom posádky sa len odporúča.

Zato v takom Poľsku je reflexná vesta povinná pre celú posádku. Rovnaký zákon majú tiež v Maďarsku.

Určite však nespravíte krok vedľa, ak do svojho batožinového priestoru pridáte i sadu náradia, motorový olej, tlakomer na pneumatiky, autopoistky, sadu náhradných žiaroviek, kvapalinu do ostrekovačov, ťažné lano, štartovacie káble či hasiaci prístroj. Nikdy neviete, kedy sa vám niečo z toho môže hodiť.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

The post V kufri auta prevážame skutočne všetko. Za čo ale môžeme dostať pokutu? appeared first on CRYPTO MAGAZINE.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US