Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyšel aktuální seznam členů Trilaterální komise: Jaká česká a slovenská jména na něm najdete?

I když se této organizaci věnuji pravidelně, nejprve si znovu připomeneme, jaký má vlastně vliv, kdy a kým byla založena  a kdo ji ovládá. To samo o sobě vám již naznačí, jaké jsou její cíle. Členy jsou – jako v případě těch českých – zejména šéfové velkých korporací nebo vysoce postavení politici (to se týká […]
Less than 1 min. min.

I když se této organizaci věnuji pravidelně, nejprve si znovu připomeneme, jaký má vlastně vliv, kdy a kým byla založena  a kdo ji ovládá. To samo o sobě vám již naznačí, jaké jsou její cíle. Členy jsou – jako v případě těch českých – zejména šéfové velkých korporací nebo vysoce postavení politici (to se týká spíš západní Evropy) a to většinou ti bývalí, kteří však i beztak zasahují do politiky své země.

Trilaterální komisi založili v roce 1973 David Rockefeller (Chase Manhattan Bank) a Zbigniew Brzezinski, profesor Kolumbijské univerzity a fanatický zastánce zničení Ruska, aby diskutovali a navrhovali řešení světových problémů (shodou okolností těsně předtím, než byl Západ paralyzován ropným embargem, které Arabské státy prosadily jménem trilateralisty Henryho Kissingera s jomkipurskou válkou jako spouštěcí událostí).

Jistě není náhoda, že založení Trilaterální komise sahá do stejné doby jako založení Římského klubu a Světového ekonomického fóra (WEF). Jde o období, kdy se dávaly dohromady plány, které se nyní realizují.

Členové, kteří pocházejí ze tří regionů Severní Ameriky, Evropy a asijsko-pacifického regionu, jsou složeni z vysoce postavených osob s rozhodovací pravomocí, obchodních lídrů a zástupců médií a akademické obce.

Podle Brzezinského jsou vybíráni na základě vlivu, který mohou uplatňovat na politiku svých domovských zemí. Důvodem, proč tam není příliš mnoho politiků od nás, je fakt, že jsme považováni za další spolkovou zemi Německa.

Stejné úkoly jako Trilaterální komise navíc zastane  u nás velmi aktivní Aspen institut, jehož kořeny i úkoly jsou velmi podobné.

Mezi známé a vysoce vlivné zahraniční členy Trilaterální komise patří například Larry Fink (BlackRock, Světové ekonomické fórum), David Rubenstein (Rada pro zahraniční vztahy, Světové ekonomické fórum), Jean-Claude Trichet (bývalý šéf Evropské centrální banky) a Rajiv Shah (Rockefellerova nadace a Young Global Vedoucí absolvent).

Od svého založení Komise vytrvale pracovala na prosazení přechodu k „novému mezinárodnímu hospodářskému řádu.“ Ideolog Brzezinski popsal globální technokratický systém, který nazval „technetronická společnost“ ve své knize z roku 1970 „Mezi dvěma věky: Amerika v Technetronické éře“:

Technotronická doba s sebou přináší postupný vznik více kontrolované společnosti. V takové společnosti by dominovala elita, která se nehlásí k tradičním hodnotám. Brzy bude možné téměř nepřetržitě sledovat každého občana a vést kompletní soubory obsahující i ty nejosobnější údaje o občanovi. Tyto soubory budou okamžitě k dispozici úřadům.

Podle výše uvedeného tedy jistě tušíte, co Trilaterální komise a jí podobné organizace prosazují.

A nyní se podíváme na to, kteří Češi a Slováci jsou aktuálně – na seznamu pro rok 2024 – součástí této organizace.

Stálým členem je již desítky let Vladimír Dlouhý, takže pokud ho zaznamenáte jako něčího „poradce“ nebo pokud zjistíte, že nějakou konkrétní politiku otevřeně podporuje, pak si buďte jisti, že prosazuje politiku svojí domovské organizace a politik či politická strana pod jeho vlivem je pouhou loutkou.

K aktivním členům patří (a vždy patřil) i aktuální šéf PPF, nyní je jím Ladislav Bartoníček. Dalším členem je majitel a předseda představenstva Czechoslovak Group Holding Michal Strnad

Ze slovenských členů se zde objevuje šéf Ditec Bratislava Peter Lukeš. Dále je zde Ivan Šramko, bývalý guvernér Slovenské národní banky.

Součástí Trilaterální komise je i „Spolek Davida Rockefellera.“ Také zde najdeme česká jména, i když spíš širší veřejnosti neznámá.

Členkou je například Tereza Bartoníčková, šéfka Internetového institutu. Další je Dita (Přikrylová) Formánková, ředitelka Czechitas.

Ze Slováků je na seznamu Rastislav Káčer, bývalý ministr zahraničí.

Jak je ze seznamu patrné, tak mnoho českých politiků v Trilaterální komisi nenajdeme. Oproti tomu stejně velké (ale i menší) země jich tam mají poměrně hodně, což jen potvrzuje, že jsme již skutečně považováni za přívěsek Německa…

 

Rate this post!

[Total: 5 On average: 5]

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US