Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalejte bobkové listy vodou. Črepníkové rastliny budú Vašou pýchou

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pikselstock). Kvitnúce črepníkové rastliny sú pýchou každého, kto sa ich ujme, ale treba povedať, že nie vždy si vyžadujú anjelskú trpezlivosť a lekárnickú precíznosť, aby sa predviedli v plnej kráse. Je známe, že potrebujú správne podmienky, ale netreba zabúdať ani na to, že potrebujú aj poriadnu dávku hnojív. Je […]
Less than 1 min. min.

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pikselstock).

Kvitnúce črepníkové rastliny sú pýchou každého, kto sa ich ujme, ale treba povedať, že nie vždy si vyžadujú anjelskú trpezlivosť a lekárnickú precíznosť, aby sa predviedli v plnej kráse. Je známe, že potrebujú správne podmienky, ale netreba zabúdať ani na to, že potrebujú aj poriadnu dávku hnojív. Je pravda, že môžete siahnuť po prípravkoch z obchodu, ale takmer dokonalé si môžete pripraviť aj doma. Stačia vám na to len dve ingrediencie.

Čím zalievať črepníkové rastliny?
Foto: shutterstock/pikselstock

Domáce hnojivá pre kvitnúce rastliny

Všetky rastliny potrebujú z času na čas poriadnu dávku hnojiva. Prečo? Pretože len tak im dodáte potrebné živiny, aby sa rastliny sfarbili do sviežej zelenej farby. Za všetko môže dusík, ktorý však zároveň podporuje dobrý rast.

Výborne poslúži aj to z bobkového listu.
Foto: shutterstock/Alie04

Pri kvitnúcich rastlinách je to iné, pretože tie potrebujú ďalšie zložky nielen na správny vývoj púčikov, ale aj na posilnenie ich celkovej kondície. Preto je potrebné muškáty, violy, begónie, orchidey a ďalšie rastliny prihnojovať ďalšími hnojivami. Tie si môžete pripraviť doma, ale výborne poslúži aj to z bobkového listu.

Hnojivo z bobkových listov – ideálne pre kvitnúce rastliny

Bobkový list je neoceniteľný v kuchyni, ale výborne sa uplatní aj mimo varenia. Pomôže zachrániť zašpinené oblečenie, je užitočný na odradenie potravinových molí a tiež osvieži vzduch v miestnosti. Samozrejme, toto je len niekoľko využití bobkových listov, ktoré máme v špajzi pravdepodobne všetci.

Poskytuje tri kľúčové minerálne látky. Sú to draslík, horčík a fosfor.
Foto: shutterstock/Evgrafova Svetlana

Pre rastliny v kvetináčoch je toto korenie tiež neoceniteľné, pretože poskytuje tri kľúčové minerálne látky. Sú to draslík, horčík a fosfor, ktoré umožňujú stimulovať rastliny, aby nielen vypučili nové púčiky, ale aj chrániť ich pred napadnutím hubovými chorobami. Ako pripraviť hnojivo z bobkového listu pre kvitnúce rastliny? V skutočnosti stačia dve zložky.

Ako vyrobiť hnojivo z bobkového listu?

Príprava hnojiva z bobkového listu je triviálna a zvládne ju aj laik. Okrem toho sa dá pripraviť minimálne dvoma spôsobmi:

Príprava hnojiva z bobkového listu je triviálna a zvládne ju aj laik.
Foto: shutterstock/Michele Caldarisi

Jednoducho vložte niekoľko bobkových listov do litrovej nádoby a zalejte vodou. Teraz bude trvať, kým obsah zmení farbu a výrazne stmavne. Týmto hnojivom potom môžete rastliny priamo zalievať.

Druhý spôsob je identický, ale nemusíte čakať. Obsah nádoby jednoducho zmiešajte a je to. Zmes je pripravená na použitie.

Ako používať hnojivo s bobkovým listom? Použitie je triviálne. Stačí ním rastliny zalievať aspoň raz za mesiac. Je ideálne pre orchidey, begónie, violy, surfínie a muškáty.

Editorial office Passion in you.

Related articles:

Prečo hodiť bobkový list do práčky?

Kúpim ho za menej ako 0,50 EUR a zmiešam s vodou. Toto je najlepší liek na čierne škvrny na ružiach

The post Zalejte bobkové listy vodou. Črepníkové rastliny budú Vašou pýchou appeared first on Passion in you.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US